Ayto Başkanı Ülken’e Avrupa Parlamentosu Şirketler Meclisinde

Ayto Başkanı Ülken’e Avrupa Parlamentosu Şirketler Meclisinde

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Türkiye’yi temsilen Avrupa Parlamentosu Şirketler Meclisi (MEPE) üyeliğinde görev aldı.

15 Ekim 2014 Çarşamba Brüksel’de düzenlenen Euro Chambres’a (Avrupa Odalar Birliği) üye ancak Avrupa Birliği’ne üye olmayan ülkelerin odalar birlikleriyle yapılan “İş Dünyası Avrupa Birliği Genişleme Sürecine Nasıl Katkı Sağlar?” konulu toplantıya katılan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Euro Chambres Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile aynı heyette yer alan isim oldu.

Ülken, Avrupa Parlamentosu Şirketler Meclisi (MEPE) üyesi oldu

Euro Chambres Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığındaki TOBB heyetinde yer alan AYTO Başkanı Hakan Ülken, 16 Ekim’de Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu salonunda yapılan Avrupa Parlamentosu Şirketler Meclisi (MEPE) toplantısında 2016 yılına kadar üye olarak görev aldı.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİLEN KONUŞTU

TOOB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Türk özel sektörü ve Euro Chambres adına Avrupa Parlamentosu kürsüsünde konuştuğu toplantıda, Hakan Ülken de Avrupa Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri arasında gündemde olan Avrupa Birliği-ABD Serbest Ticaret Anlaşması (TTİP) konusunda Türkiye’nin görüşlerini içeren konuşma yaptı.

Konuşmasında AB ile Gümrük Birliği anlaşmasını uzun yıllardır sürdüren Türkiye’nin ABD ile yapılacak olan serbest ticaret anlaşmasının dışında kalmasının Türkiye’yi ekonomik anlamda zora sokacağını söyleyen Başkan Ülken, AB’nin bu konuda bir planının olup olmadığını sordu.

17 Ekim 2014 Cuma günü Euro Chambres Genel Kurulu’na iştirak eden TOBB Heyeti, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır’la da akşam yemeğinde bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.