AYTO tekstil giyim ve ayakkabı sektörüyle bir araya geldi

AYTO tekstil giyim ve ayakkabı sektörüyle bir araya geldi

AYTO tekstil giyim ve ayakkabı sektörüyle bir araya geldi

Aydın Ticaret Odası (AYTO), özel sektör kamu buluşmaları kapsamında tekstil, ev tekstil, giyim ve ayakkabı sektöründen kayıtlı üyeler ile bir araya geldi.
Düzenlenen toplantıya Aydın Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Denetmen Yardımcısı Rıdvan Öztürk, Aydın Çalışma ve İş Kurumu Eğitim Uzmanı Adnan Gönençer, KOSGEB Aydın İl Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Cengiz Sıtkı, AYTO Hukuk Müşaviri Av. Himmet Pehlivan katıldı.
AYTO Başkanı Hakan Ülken başkanlığında gerçekleşen toplantıda tekstil, giyim ve ayakkabı sektörünün sorunları değerlendirildi. Başkan Ülken, yaptığı açılış konuşmasında sektörel istişare toplantılarında üç tip sorun ile karşılaşıldığını ifade ederek “Yerel sorunlar; yereldeki kamu müdürlüğü ile üyelerimizin yaşadığı problemler, bunlar genelde yönetmeliklerin farklı okunmasından kaynaklanmaktadır. Diğeri ulusal sorunlar, sektörün sadece Aydın’da yaşamadığı Türkiye’nin tamamında yaşadığı problemler. Bunlarla ilgili de yapılacak olan net. Bizim bir çatı örgütümüz var. TOBB bünyesinde yine yazışmalarımızı yapıp almış olduğumuz görevler vasıtasıyla Bakanlıklara sorunları iletir ve onların çözümüne yönelik ülke genelinde sorunun çözülmesine yönelik aşağıdan yukarı yatay dikey bir çaba ortaya konur. Aynı şekilde daire müdürlükleri de bağlı bulundukları bakanlıklara buradan almış oldukları sorunları ve onların çözümü ile ilgili bölümleri görüş yazısı şeklinde gönderirler, onlarda kendi toplantılarında üst makamlara iletmiş olurlar. 3. sorun iletişim sorunu işte bunun da çözülebilmesi adına burada birlikte olmak sektörle, sektörün temas halinde olduğu kamu erkini bir araya getirmekte Odaların ana vazifelerinden biridir” dedi.
TOPLANTI SONUÇ RAPORLARI GÖNDERİLİYOR
Aralık -2015’den bugüne Aydın Ticaret Odasına kayıtlı üyelerle 13 ayrı sektörel istişare toplantısının gerçekleştirildiğini ifade eden AYTO Başkanı Ülken, “Bu toplantılardan sonra toplantının sonuç raporunu arkadaşlarımız hazırlıyorlar, elektronik posta yolu ile sonuç raporunu gönderiyorlar. Örnek, toplantıda görüşülen şu sorun ile ilgili şu daire müdürümüz şu cevabı verdi. Çözüldü veya çözülemedi. Çözülemedi ise neden çözülemediğinin anlatıldığı veya çözümü ile ilgili alınan kararlar hakkında bildirimler ve uygulamanın nasıl yürüyeceği hakkında sonuç raporu ile sizlere bilgi veriliyor” diye konuştu.
Marka ve tüketici haklarının yanı sıra satıcı haklarının da görüşüldüğü toplantıda, tüketici ve satıcı haklarına yönelik AYTO’ya kayıtlı tüm perakendeci üyelerin davet edileceği bilgilendirme toplantısı yapılmasına karar verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.