AYTO'da Mesleki Yeterlilik Belgesi anlatıldı

AYTO'da Mesleki Yeterlilik Belgesi anlatıldı

AYTO'da Mesleki Yeterlilik Belgesi anlatıldı

Aydın Ticaret Odası (AYTO) tarafından 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğuna ilişkin bir bilgilendirme eğitimi düzenlendi.
AYTO Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYTO Başkan Yardımcıları M. Fatih Erkul, Coşkun Cerit ve zorunluluk kapsamına alınan mesleklerde ticari faaliyet gösteren AYTO üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hakan Ülken, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve TOBB işbirliğinden bahsederek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini bu konuda Devletin belge aldırmak isteyen KOBİ’lere yönelik teşviklerinin bulunduğunu söyledi.
İŞ İl Müdürü Rahmi Terzi ise katılımcılara İş Başı Yeterlilik Programı ve Mesleki Yeterlilikler ile ilgili teşvikler konusunda bilgi verdi.
MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ANLATILDI
AYTO Başkanı Hakan Ülken’in konuşmasının ardından konuya ilişkin Oda Personeli İlknur Annıak tarafından, Sınav ve Belgelendirme Hizmetleri MEYBEM Bilgilendirme Eğitimi verildi. Eğitimde Mesleki Yeterlilik Kurumu sınav sisteminden, Devletin verdiği teşviklerden ve AYTO aracılığı ile belge alınabilinecek meslekler ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.