AYTO'dan ADÜ'lü öğretmen adaylarına sertifika

AYTO'dan ADÜ'lü öğretmen adaylarına sertifika

AYTO'dan ADÜ'lü öğretmen adaylarına sertifika

Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO), Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle AYTO Kültür Evi’nde yürüttüğü “Kültür Mirasını Tanıyan Nesiller” eğitim projesi kapsamında ADÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Müslime Güneş’in destek ve katkılarıyla projeye dahil olan Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencilerine AYTO Başkanı Hakan Ülken tarafından sertifika verildi.
Proje kapsamında, Aydın kültür mirası ve kent tarihi ile ilgili konular ilköğretim okulu öğrencilerine sosyal bilgiler, lise öğrencilerine tarih dersleri içinde anlatıldı. Milli Eğitime bağlı okullar eğitim-öğretim döneminde ilgili derslerin 1 saatini AYTO Kültür Evi’nde işledi. Projeye 2014 öğretim döneminden itibaren Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri, topluma hizmet dersleri kapsamında destek verdi. ADÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Müslime Güneş’in destek ve katkılarıyla hazırlanan programla, Sosyal Bilgiler öğretmen adayları AYTO Kültür Evi’nde proje kapsamında gelen okul gruplarına müze ve Aydın kültür mirası hakkında rehberlik yaptı. Proje kapsamında yürütülen eğitimlere 2 yıllık dönemde 30 öğretmen adayı katıldı ve eğitimlerden üç yıllık dönemde yaklaşık 20.000’e yakın ilköğretim ve lise öğrencisi yararlandı.
“Kültür Mirasını Tanıyan Nesiller” Eğitim Projesi hakkında bilgi veren AYTO Kültür Evi Sorumlusu İlknur Annıak “Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren 3 yıldır devam eden projemiz kapsamında öğrenciler sosyal bilgiler ve tarih derslerinin bir saatini AYTO Kültür Evi’nde işlediler. Biz de onlara kentimizin kültür mirası ile ilgili bilgilendirme yaptık. Program kapsamında 2014 yılından itibaren ADÜ Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Müslime Güneş’in desteğiyle topluma hizmet dersi kapsamında sosyal bilgiler öğretmenliği öğrencilerimizi de dahil ettik. Projemizi zenginleştirdiler.”dedi.
ADÜ Sosyal Bilgiler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müslime Güneş ve öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayan ve Kültür Evi’ni Aydın’a kazandıran AYTO Başkanı Hakan Ülken ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
AYTO Başkanı Hakan Ülken ise “Her öğrencinin aklında bir obje ve ve objeyle ilgili bir olgu veya tarihi süzgeçten geçirebilme ve sorgulama kültürü oluşturabildiysek ne mutlu bize. Bundan sonra da hızla devam ederiz, 20 binler inşallah 100 binleri bulur. Amacına uygun bir şekilde burayı yaşatır ve devam ettiririz. Katmanlar ne kadar gelişirse o kadar kitleye ulaşılmış demektir. Ben sosyal bilgiler öğretmenlerimize, mezun oldukları için bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AYTO Başkanı Hakan Ülken tarafından öğrencilere sertifikaları verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.