AYTO’DAN MOSKOVA ÇIKARTMASI

AYTO’DAN MOSKOVA ÇIKARTMASI

AYTO 2015 YILINDA 3 ULUSLAR ARASI FUARA KATILDI

Aydın Ticaret Odası (AYTO) 14-17 Eylül 2015 tarihlerinde Moskova’da düzenlenen World Food Moscow 2015 (WFM) Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’nı 20 üyesiyle ziyaret ederek GEKA tarafından sağlanan standa AYTO üyelerinin ürünlerini tanıttı. 
AYTO üyelerinin, uluslar arası ticari hacmini arttırmak, ikili iş ilişkileri kurarak İhracat ve İthalat imkan ve fırsatlarını değerlendirmek, ortak yatırım ve teknoloji transferi konusunda bilgisini arttırmak maksadıyla 2015 yılı içerisinde Bosna Hersek ve İtalya’dan sonra bu kez de Rusya’nın Moskova şehrinde düzenlenen World Food Moscow 2015 Fuarı’na katıldı.
AYTO, Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenen World Food Moscow 2015 (WFM) Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’na, 20 üyesi ile birlikte gitti. AYTO Üyeleri, World Food Moscow 2015 Fuarı’nın yanı sıra FoodCity Toptancı Merkezini ziyaret ederek yaş meyve ve sebze, et ve süt ürünleri, kuru gıda sektörlerinde ikili iş görüşmelerinde bulundular.
Program kapsamında Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım ve Moskova Ticaret Müşaviri Halit Oral Akbay ile görüşen heyet Rusya’daki iş ve yatırım imkanları hakkında bilgi aldı. Rusya’da yatırım konusunda yapılabilecek konuların değerlendirildiği görüşmeden sonra heyet Rus - Türk İş Adamları Derneği’ni ziyaret etti.
Rusya’nın Türkiye’nin önde gelen ticari ve ekonomik ortaklarından biri olduğunu kaydeden AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Sertuğ Yakan, Türkiye’den gerçekleştirilen ithalatın yüzde 60’ının gıda ve tüketim mallarından ibaret olduğunu belirterek bu durumun AYTO olarak üyeler için bir fırsat olabileceğini düşündüklerini ifade etti. AYTO’nun Moskova programını değerlendiren Yakan, “ Fuar programı kapsamında Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ve Rusya'da faaliyette bulunan Türk girişimciler, AYTO Üyeleri ile tecrübelerini paylaştı. Üyelerimiz yaptıkları ikili görüşmelerde ortak yatırım imkanlarını değerlendirdi. Görüşmelerin üyelerimiz için faydalı olduğunu, önümüzdeki süreç içerisinde de iş ve yatırım anlamında geri dönüşlerin yapılacağını ümit ediyorum.” dedi.
MOSKOVA’DA AYTO ÜRÜNLERİ TANITILDI
Rusya’da bu yıl 24.’sü düzenlenen ve 72 ülkeden bin 500’ün üzerinde katılımcının yer aldığı World Food Moscow Gıda Fuarı’nda GEKA tarafından sağlanan stantta üyelerinin ürünlerini sergileyen AYTO, Aydın ürünlerini tanıttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.