AYTO'nun “Aydın inciri AB tescilinde” son perde

AYTO'nun “Aydın inciri AB tescilinde” son perde

AYTO'nun “Aydın inciri AB tescilinde” son perde

Aydın İnciri’nin Avrupa Birliği’ndeki tescili sürecinde 11 Aralık 2015 Cuma günü itiraz süresi doldu. Noel tatili ve iç yazışmaların tamamlanmasının hemen ardından Aydın Ticaret Odası’nın Aydın İnciri coğrafi işareti Avrupa Birliği’nde tescillenmiş olacak.
Konu ile ilgili açıklama yapan AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Yerel ve ulusal değerlerimizin uluslararası platformlarda tescillerinin yapılması en önemli görevlerimizden biridir. Bu anlamda Aydın İnciri AB’de tescillenmiş ilk Türk ürünü olacaktır. Gaziantep Baklavası’ndan sonra ise ikinci Türk Markası olacaktır. Göreve geldiğimiz 2013/Mayıs ayının hemen ardından 2013/Haziran ayında başlatmış olduğumuz tescil çalışmalarında yaşadığımız tüm zorlukların ve çabalarımızın karşılığını almaya çok yaklaştık. Bu gurur Aydın Ticaret Odası’nın yeni meclis ve yönetiminindir. Bu süreçte yanımızda olan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Brüksel Temsilcisi Sayın Bülent Bilgiç’e şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca Aydın İnciri’nin Türkiye’deki coğrafi işaret tescilini 2006 yılında tamamlayan Oda Başkanımız Mustafa Baştuğ ve Meclis Başkanımız Mahmut Çağlayan beyefendilere o günkü emeklerinden dolayı minnettarız” dedi.
AB TESCİLİ ÜRÜNÜN PAZAR FİYATINI ARTTIRACAK
AYTO Başkanı Ülken, sözlerini şöyle tamamladı: “ AB’deki tescil sonrasında ürünümüzün nihai tüketici için raf halinde güvenilirliği artacak. Bu sayede hem tescil şartlarından dolayı üründe kalite hem de buna bağlı olarak fiyatı artacak. Tüm bunların neticesinde hem ihracatçımız hem tüccarımız hem de üreticimiz ve dolayısıyla Aydın ekonomisi kazanacak”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.