Azbazdar faktörü...

 

 

Söke Ovası Sulama Birliği'nde merakla beklenen seçim dün yapıldı. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri belli oldu. Sürpriz bir şekilde Özekmekçi seçimin galibi olmayı başardı. İLHAN'ı son dakikada terk ettiler

Söke Ovası Sulama Birliği idare binasında yapılan kulis çalışmalarına kadar önde olan İbrahim İlhan en yakınındaki isimlerin kendisini terk etmeleriyle şoke oldu. Bir gün önce, gece geç saatlere kadar birlikte delege ziyaretleri gerçekleştirdiği isimlerin bile saf değiştirmeleriyle neye uğradığını şaşırdı. Seçimden bir gün önce kendisini bir çok kez uyardım. Son dakika golü yiyebileceğini ve bu gibi durumlara karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirttim. Keşke yanılsaydım, ama uyarılarım gerçekleşti ve özellikle uyardığım isimlerin oyununa geldi.

ÖZEKMEKÇİ şanslı

Beş yıllık görev süresi boyunca özellikle de Genel Sekreter Ömer Yıldız nedeniyle yıpranan Necdet Özekmekçi çok şanslı. 2009 yerel seçimlerinde de şansı yaver gitmiş ve hiç hak etmediği bir oy oranına ulaşmıştı. Her türlü olumsuzluk ekmeğine yağ sürmüştü. MHP önemli hatalar yapınca seçimi kazanmıştı.

KARATAŞ'tan sonra şimdi de AZBAZDAR ve SEMERCİ faktörü işe yaradı

Yerel seçimde, 2004'ten 2009'a kadar yıpranmışlığını listesindeki Refik Karataş gibi bir isimle aşmıştı. Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın yanısıra Söke Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlıkları görevlerinde bulunan Refik Karataş'ın getirisi göz ardı edilemez. Oda ve kooperatif üyelerinden önemli bir oranın başkanlarının peşinden gittiği biliniyor.

Söke Ovası Sulama Birliği seçiminde de Beliğ Azbazdar faktörü görüldü. Söke Belediye Başkanlığı ve Söke Ovası Sulama Birliği başkanlığı görevlerinde bulunan Azbazdar, Özekmekçi'yi adeta ipten aldı. İlhan'ı destekleyen ve gece geç saatlere kadar delege ziyaretleri gerçekleştiren önemli isimlerle bire bir görüşmelerde bulundu. Yeri geldi kapalı kapılar ardında ikna görüşmeleri yaptı. Siyasi otorite olduğunu kanıtladı. Popülaritesini yitiren Özekmekçi'ye adeta can suyu verdi.

Kurt siyasetçi Mehmet Semerci'de, sessiz ve derinden siyasetle başarıda katkı sahibi oldu. Özekmekçi'ye tepkili olanları yumuşattı. Bir dönem daha şans verilmesi için ikna etti.

İLHAN'ı kutluyorum

İlhan'ın çekileceğini düşünenler yanıldılar. Benim yüzümden çekilmediğini iddia edenler de oldu. Benim tahriklerimle aday olduğu yönündeki yakıştırmalar ise deli saçması. Haksızlığa, eşitsizliğe karşı olduğu için aday oldu. Söke Ovası Sulama Birliği'nin iyi yönetilmediğini gördüğü için medeni cesaret örneği sergiledi ve ortaya çıktı. Almış olduğu oy yabana atılmamalıdır. O'nun yanında Azbazdar, Semerci hatta birlikte yola çıktığı arkadaşları bile yoktu. kendisini kutluyorum.

ÖZEKMEKÇİ yönetimde adil olmalıdır

2007 yılında yaşanan sulama suyu sıkıntısında bazı ailelerin kayırıldığı yönünde suçlamalara maruz kalan Özekmekçi'ye sarı kart gösterilmiş oldu. Dilerim uyarıları dikkate alır, yönetimde adil olur. Yakın zamanda sulama suyu sıkıntısı olmayacağı belirtiliyor. Bu demektir ki, bazı ailelerin kayırılması gibi suçlamaları uzun süre duymayacağız. Yine de işin sadece su sorunu olmadığı belli. Kulağıma bazı dedikodular geliyor. İhbar mektupları alıyorum. İhbar mektuplarından bir tanesini Ömer Yıldız ile paylaştım. İddiaları inandırıcı bulmamakla birlikte, kafamda soru işaretleri oluşmadı da diyemem. İddia ve söylentiler üzerinden hareket edemem. Amaaaaaaaa, elime en ufak bir belge ulaşırsa da kimsenin gözünün yaşına bakmam.

Seçimin sonucu Söke'ye, Söke çiftçisine hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar