Bahar Konseri izleyenleri büyüledi

Bahar Konseri izleyenleri büyüledi

Bahar Konseri izleyenleri büyüledi

Hamdi AKGÜL
Gerçek Gazetesi
Söke Türk Sanat Müziği Derneği'nin Şef Dr. Öztekin Yüce yönetiminde sunduğu "Bahar Konseri" izleyicileri büyüledi. 27 Mayıs 2011 Cuma akşamı Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde saat 21.00 de başlayan konsere ilgi oldukça yoğun oldu.
Söke Belediyesi Kültür Komisyonu Başkanı Hüseyin Akkaya, Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, Eczacı Halil Özşarlak, Diş hekimi Sevim Şahin, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Yeter Ertürk, CHP Kadın Kolları Başkanı Gülnur Özgen ile Söke Belediye Meclis Üyesi ve MHP Kadın Kolları Başkanı Şule Tuntaş'ın yanı sıra; bazı sivil toplum kuruluşları ve dernek yöneticileri, Türk Müziği tutkunları da bahar konserinin izleyicileri arasındaydı.
İki bölümde; toplam 26 şarkının seslendirildiği bahar konserinde, hicaz, rast, hüzzam, buselik, bayati, segah, acem kürdi, kürdi, m. kürdi, k. hicazkar makamlarındaki şarkılar koro ve solo olarak seslendirildi. Hicaz peşrevle başlayan konser, koronun okuduğu "Bir dünya yarattım, Nasıl geçti habersiz, Kalbimde gizli bir sevgi mi arar" şarkılarından sonra, yine hicaz makamında olan şarkılarla; Mustafa Söğüt (Duman duman tütüyorum), Gürgün Koruk (Seviyorum desen de kanmam sözüne), Hanife Batur (Haberler yollasam) solo okudular. Hanife Batur rast makamındaki "sevmekten kim usanır" adlı şarkıyla soloya devam ederken, Atiye Şahan "Son aşkımdın", Dr. Öztekin Yüce "Gitmesin gözlerinden" şarkılarını solo yaptılar. Koronun hüzzam makamında; "Ölürsem yazıktır, Seni çılgın gibi sevdim, Her günümde bu sevdanın" adlı şarkıları okumasıyla bahar konserinin birinci bölümü tamamlandı.
İkinci bölüm; koronun sırasıyla okuduğu, buselik makamında "Rüzgar kırdı dalımı" ve bayati makamında "Seni ne çok sevdiğimi" adlı şarkıları okumasıyla başladı. Güfte Yahya Kemal Beyatlı, beste Münir Nurettin Selçuk'a ait olan segah makamındaki "Dönülmez akşamın ufkundayız" adlı şarkı da Şef Dr. Öztekin Yüce tarafından solo yapıldı. Segah makamındaki son şarkı olan "Bir rüzgardır" Nermin Aydınocak tarafından okunurken, hüzzam makamındaki 3 şarkıyı da, Fahrettin Okuroğlu "Ömrümüzün son demi", Atiye Şahan "Böyle mi esecekti", Tunay Şenol "Sevgi çiçekleri" aldı şarkılarla solo yaptılar. Tunay Şenol ikinci solosunda, acem kürdi makamında "Rüzgar uyumuş" adlı şarkıyı okudu. Yusuf Günal "Artık yeşerecek bir dalım" solo, Atiye Şahan ile Dr. Öztekin Yüce "Gönlümün içinde" adlı şarkıyla düet yaptılar.
Bahar konseri; koronun okuduğu, "Agora meyhanesi, Seni ben ellerin ve Karşıyaka'da İzmir'in gülü" adlı şarkılarla sona erdi.
Sazlarda; Ahmet Gündüz ve Serdar Halavut (keman), Tolgacan Yüce (kanun), Tunay Şenol ve Oğuz Karlı ((ud), Volkan Özçakırlar (klarnet), Mustafa Söğüt ve Muhammet Özçakırlar (ritm saz) koroya eşlik ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.