Bakan Fikri Işık'tan 'Yerli Otomobil' açıklaması!

Bakan Fikri Işık'tan 'Yerli Otomobil' açıklaması!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’de yerli otomobille ilgili ciddi bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Frankfurt’ta katıldığı Türk-Alman İnovasyon Zirvesi’nde örgütlü toplumun önemini, Beşiktaş’ın sistemini Sergen’in üzerine kurması ile açıklayarak, “Eğer o hafta Sergen’in atı kaybettiyse, Beşiktaş darmadağın oluyordu” dedi.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Türk-Alman İnovasyon Zirvesi’ne katıldı. Frankfurt Sheraton Otel’de düzenlenen zirvenin açılış programının ardından, Wetzlar şehrinde bulunan Yıldız CNC Teknik Makine Fabrikası’nı ziyaret eden Işık, akşam saatlerinde de Frankfurt Hali’nde düzenlenen akşam yemeğinde Türkiye kökenli iş adamlarıyla bir araya geldi.
 
"İÇTEN YANMALI FIRSATI KAÇTI"
 
Türkiye’de yerli otomobille ilgili ciddi bir çalışma yürütüldüğünü dile getiren Bakan Işık, “İçten yanmalı motor teknolojisiyle ilgili olarak rekabet etme şansımız olduğunu düşünmüyoruz. Bu alanda üretim adetleri o kadar arttı ki, yetişmemiz mümkün değil. Alman şirketlerinin ürettiği otomobil sayısı 11 milyonu geçiyor. Ancak burada karşımıza elektrikli araba gibi yeni bir fırsat çıktı. Bu teknolojiye uyum sağlamada bir geçiş süreci var. Elektrikli araçlarda Türkiye’nin inşallah bir markası olacak” dedi.
 
"TÜRKİYE’NİN BÜYÜK AVANTAJLARI VAR"
 
Türkiye’nin elektrikli otomobilde pek çok avantajı olduğunu kaydeden Fikri Işık, “Elektrikli arabada, birincisi Türkiye’nin üretemediği motora gerek yok, küçük bir jeneratör motoru yetiyor. İkincisi, diferansiyele ve şanzımana gerek yok; bu ikisi tamamen dijital. Diğer tüm aksamlar da zaten Türkiye’de üretiliyor. Bu model ile şehir içinde ayda 50-60 liraya akünüzü şarj ederek yolculuk yapabilirsiniz. Şehirler arası yolculuklarda da en tasarruflu içten yanmalı motora sahip otomobilin yarı maliyetine gidebilirsiniz. Bu otomobil Türkiye’de tutar. İnşallah bunu hayata geçireceğiz. 2020 diye hedefledik. 2020’den önce bir Türk otomobil markası yollarda olacak” şeklinde konuştu.
 
"SERGEN’İN ATI BEŞİKTAŞ’I ETKİLİYORDU"
 
Örgütlü toplumun önemini, Beşiktaş’ın sistemini Sergen’in üzerine kurması ile açıklayan Bakan Işık, “Sergen çok büyük bir futbolcu ama Avrupa’da bir takımda oynayamadı. Sergen yıldız futbolcu. Beşiktaş bütün oyununu Sergen’in üzerine kuruyor. Ama eğer o hafta Sergen’in atı kaybettiyse, Beşiktaş darmadağın. Sergen’in atı kazandıysa, Beşiktaş da atla beraber şaha kalkıyor. Avrupalı ne yapıyor? Önce sistemi kuruyor. Bu sisteme en iyi uyan oyuncu kim? Sergen’se Sergen’i alıyor. Fatih Tekke’yse onu alıyor, Arda Turan’sa onu alıyor. Böyle bir anlayış var. Türkiye’nin ‘ben’i ‘biz’in arkasında bırakmak zorunluluğu var. Örgütlenmeyi neden başaramıyoruz? Herkes, ‘Ben olayım’ diyor. ‘Hep benim olmama gerek yok. Bir başkası olsun; ben destek olayım’ dediğimiz anda örgütlü hale geleceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.