Bakan Günay, Komer’de inceleme yaptı

Bakan Günay, Komer’de inceleme yaptı

Bakan Günay, Komer’de inceleme yaptı

█ Gerçek Gazetesi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yapımı bitme aşamasına gelen Kuşadası-Efes Kongre Merkezi'nde inceleme yaptı. Bakan Günay, Doğu Akdeniz"de eşi benzeri olmayan Kuşadası Kongre Merkezi"nin Türk ekonomisine önemli bir katkı yapacağını söyledi. Açılış öncesi son incelemeleri yapmak üzere Kuşadası"na gelen ve geceyi Kuşadası"nda geçiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sabah Aydın Valisi Kerem Al, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı ve KOMER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Esat Altungün, TÜRSAB Genel Başkanı ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte Kuşadası- Efes Kongre Merkezi"ne gitti. KOMER yetkililerinden bilgi alan Günay, inşaatın ilk bölümünün tamamlanmasıyla ilgili hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, TÜRSAB, Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği, Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Belediyesi, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Peninsula Turizm ile bazı turistik tesislerin ortaklığıyla yaptırılan Kuşadası Kongre Merkezi(KOMER)"nin inşaatında incelemelerde bulundu. Kuşadası Kongre Merkezi"nin tamamlandığında sadece Kuşadası ve Ege Bölgesi"nin değil, tüm Türkiye"nin gurur duyacağı bir merkez olacağını kaydeden Bakan Günay, şöyle konuştu: ''Türkiye"nin en büyük kongre merkezi, Avrupa"nın ilk 10"una girecek bir kongre merkezi, Doğu Akdeniz"in en büyük kongre merkezi burada inşa ediliyor. Çalışmalarda sonuna gelindi. Ben 15 gün önce buradaydım, şimdi yine buradayım ve sanıyorum ki bu ayın sonunda Ocak ayının başında biz binayı bazı küçük rotüş ihtiyaçları dışında tümüyle bitirmiş olacağız.“
Kongre Merkezi"nde kısa zamanda toplantı yapmayı hedeflediklerini anlatan Bakan Günay, şunları söyledi: “Bu yıl İzmir"de yapmayı planladığımız Büyükelçiler toplantısının hazırlıkları için bir büyükelçimiz gelecek ve mekan ile ilgili incelemelerde bulunacak. Böylece buradaki ilk toplantımızı Türkiye Cumhuriyeti"nin dünyadaki bütün büyük elçileri ile yapmış olacağız. Güzel bir başlangıç olacak. Ondan sonra burada bazı etkinlikler yapmaya başlayacağız, belki bir senfoni konseri belki buna benzer bir başka sanat etkinliği, arkasından da bazı toplantılar. Böylece salonun, mekanın imkanlarını prova etmiş olacağız ve ondan sonrada bir açılış günü resmi açılış günü tespit edeceğiz. Sayın Başbakanımız ya da sayın Cumhurbaşkanımızın hangisinin programı uygunsa onların yapmasını arzu ediyorum. Çünkü Türkiye kongre turizmi konusunda böylece çok büyük bir çıta yükseltmesi, büyük bir aşama kaydetmiş olacak. Onun devletimizin en üst düzeyi tarafından açılışının onurlandırılması en doğrusudur diye düşünüyorum. Belki uluslararası misafirlerimiz olacak ve böylece ege bölgesinin isminin dünyaya çıkarmak konusunda çok büyük bir adımı gerçekleştirmiş olacağız. Şimdi insanın evinin hani bitim aşaması vardır ya artık ustalar ne yapıyor diye her gün gelip bakar, ben biraz o heyecanı yaşıyorum. Arkadaşlarımız ile birlikte 15 günde bir geliyoruz. 1-2 ay içinde biz burayı bütünüyle tamamlamış olacağız ve dünyanın kullanımına sunacağız."
Türkiye turizminin artık böyle yeni açılımlara ve yeni önemli alt yapılara ihtiyacı olduğunu anlatan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye 30 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor ama turizmin ağırlık noktası sadece deniz kıyıları olmasın. Kongre turizmi, doğa turizmi, kültür turizmi, termal turizmi, sağlık turizmi, kış turizmi, golf turizmi gibi dünyanın yüksek ve kültür gruplarının ilgi göstereceği yeni alanların alt yapısını güçlendirelim ve dünyada önemli kanaat önderleri Türkiye"ye gelsinler ve döndüklerinde kendi ülkelerine yeni insanların gelmesini teşvik edecek bir kampanyada bize yardımcı olsunlar istiyoruz. Kongre turizmi bunun en önemli ayaklarından birisi çünkü bir meslek grubunun en önemli bilgi sahipleri, en önemli kanaat önderleri kongre turizmi için gelir. Bu yüzden çok önemsediğimiz bir hedef kitlesi için çok önemli bir alt yapıyı burada gerçekleştiriyoruz. İnşallah açılış gününü hep beraber yaşayacağız, o günde teşekkür edeceğim ama şu anda çalışan içerideki işçi arkadaşlarımızdan bu işin fikir sahibi olan ve uygulanması için emek veren her bireyine teker, teker milletim adına teşekkür etmek istiyorum. Çok yoğun bir çalışma olduğunu görüyorsunuz, bende bunun heyecanını paylaşıyorum. İnşallah fazla uzun olmayan bir süreçte, birkaç hafta sonra daha güzel heyecanları burada beraberce yaşayacağız.“ (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.