BAKAN NİHAT ZEYBEKÇİ SÖZÜNÜ TUTTU

BAKAN NİHAT ZEYBEKÇİ SÖZÜNÜ TUTTU

UZUNIRMAK “SİYASİ RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ” DEMİŞTİ AMA BAKAN ZEYBEKÇİ SÖZÜNÜ TUTTU VE BUHARKENT’İN 15 YILLIK ÜNİVERSİTE HAYALİ GERÇEKLEŞTİ!

YILMAZ ÖLMEZ - Gerçek Gazetesi
Buharkent’in eski Belediye Başkanlarından Fevzi Uzun’dan Merhum Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu ve Yusuf Vural’a kadar son 15 yıldır İlçe de görev yapmış tüm Belediye Başkanları İl çeye kazandırılmak istenen Üniversite binası için adeta seferber olmuş, 7’den 70’e tüm Buharkentliler de katkı koymuştu. Fakat binanın bir türlü bitirilememesi ertelenen yerel seçimler öncesi siyasi polemiğe de neden olmuştu. Zira Buharkent’in sınır komşusu Denizli’den bakan, milletvekili ve belediye başkanları Buharkent’e adeta çıkarma yapmışlardı.
Bakan Zeybekçi’nin Üniversite binasında inceleme yaptığını öğrenen MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ta ilçeye gelmiş ve Bakan Zeybekçi’yi, siyasi rant elde etmekle itham etmişti.
Uzunırmak Bakan Zeybekçi’ye, ”Burayı yaptıranlardan emeği geçen kimse yok. Seçim öncesi gelinip burada geziliyor. Burası için emeği geçenleri çağırın” demişti. Bakan Zeybekçi’de, ”Yapanlardan Allah razı olsun. Devlete ait hiçbir şey yok. Her şey millete ait” diyerek tartışmayı uzatmamak istemişti. Fakat Uzunırmak tartışmayı sürdürmeye devam edince bu kez devreye AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki girmiş ve Uzunırmak’ta “Sen kimsin, burada Bakan’ın varken benimle muhatap olamazsın demiş, Bakan Zeybekçi de, “Yürüyün arkadaşlar, yürüyün. Şov yapacak” diyerek binadan ayrılmıştı.
Aradan 5 ay geçti ve Ege Haber polemik konusu olan binaya gitti ve seçim sonrası binanın son halini görüntüledi. Buharkent’in AK Partili yeni Belediye Başkanı Mehmet Erol, Buharkent’in 15 yıllık hayali olan Üniversite binasının tamamlandığını müjdeledi ve sözlerine önce binanın yapımında emeği geçen eski belediye başkanları ve İlçe halkına teşekkür e derek başladı. Bakan Zeybekçi’nin sözünde durarak kendilerine büyük destek verdiğini söyledi.
Başkan Mehmet Erol, ”Üniversitemizin bahçe ve çevre düzenlemelerine başladık. Sayın Bakanımız Nihat Zeybekçi verdiği  sözleri yerine getirdi. Kendisine teşekkür edi yoruz. Bakanımızın katkısı olmasaydı bina bitmezdi. Seçimden sonra bu konuda üç, beş defa kendisiyle görüştüm. Hatta makamından bizi aradı ve YÖK Başkanı ile görüştüğünü söyledi. Ben de kendisini Denizli’ye geldiğinde bizzat karşılayıp teşekkür ettim” dedi.
İç mefruşatı ve donanımı için desteklerin devam ettiği öğrenilirken, Buharkent’li devecilerinde 25 Ocak Pazar günü düzenlenecek olan deve güreşinin gelirini Üniversiteye bağışlayacak olmaları Başkan Erol’u iyice keyiflendirdi. Buharkent Deve Güreşi Komite Üyesi Uğur Cesur ve Nuri Özger’de Üniversite binasını gezdi, son birkaç yıldır olduğu gibi bu yılda gelirin bina giderlerine  aktarılacak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.