Balkan şampiyonu oldular

Balkan şampiyonu oldular

Balkan şampiyonu oldular

Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü, yaşanan maddi sıkıntılara rağmen Bulgaristan’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda birinci olarak Türkiye’ye büyük bir guru yaşattı.
Aydın´da tek engelli basketbol takımı olma özelliğine sahip Deplasmanlı Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig’inde mücadele eden Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı (AYESK), Bulgaristan´ın Varna kentinde düzenlenen ve balkan ülkelerinin katıldığı Tekerlekli Sandalye Basketbol Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere toplamda 12 ülkeden gelen 12 takım şampiyonada birinci olabilmek için ter döktü.
Turnuvaya katılabilmek için sporcu ailelerinin düzenlediği kermesten elde edilen geliri kullanan AYESK, turnuvada ilk olarak Yunanistan takımı ile karşılaşan AYESK maçı 45-80 gibi farklı bir üstünlükle kazanmayı başardı. Turnuva boyunca zorlu rakiplerine karşı ter döken AYESK rakiplerini tek tek devirmeyi başardı. Ev sahibi Bulgaristan’ın Varna takımıyla şampiyonluk maçına çıkan AYESK Varna’yıda 52-60 yenerek turnuvada ilk sıraya yükselerek balkan şampiyonu oldu.
Müsabakanın ardından turnuva yetkililerinden kupalarını alan AYESK takımı oyuncuları büyük sevinç yaşadı. Türkiye’ye balkan şampiyonluğu kazanarak geri dönmenin mutluluğunu içerisinde olan oyuncular kupa törenin ardından bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Şampiyonluk için duydukları mutlulukları dile getiren AYESK Başkanı Mehmet Güler, "Şampiyonaya mutlak galibiyet parolası ile gelmiştik. Kendimize verdiğimiz sözü tuttuk ve Türkiye’ye ve Aydın’a balkan şampiyonluğunu kazandırdık. Emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Umarım bu başarıyı önümüzdeki ay başlayacak olan mücadele ettiğimiz Deplasmanlı Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi’nde de göstererek orada da şampiyon oluruz" dedi.
Takımın şampiyonluğu hak ettiğini ifade eden Takım Koçu Ümit Ulu da, "Şampiyona için çok çalıştık, çok ter döktük. Şampiyonluğu kazanamasaydık çok üzülecektik ama inancımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Buraya kupayı almak için geldik ve aldık. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu başarı sadece bizim değil Türkiye’nin başarısıdır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.