BALLI İHALEYE VALİ GÖZ MÜ YUMDU?

BALLI İHALEYE VALİ GÖZ MÜ YUMDU?

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün topraklama ve çimleme ihalesi kafa karıştırıyor.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydınspor 1923 Futbol Takımının resmi yazıyla Aydın Adnan Menderes Stadını kullanma talebi bir skandalı ortaya çıkardı. Eski Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın döneminde yaşanan olay neler oluyor dedirtti. Zeynel Akın, Aydınspor 1923 yöneticilerine resmi yazıyla cevaben sahanın kullanıma müsait olmadığı gerekçesiyle izin vermedi ve ancak ligler başladıktan iki hafta sonra sahanın kullanıma hazır olacağını belirtti. 

Aydınspor 1923'ün talebinin geri çevrilmesinden sonra topraklama ve çimleme ihalesi yapılan Adnan Menderes Stadı şimdilerde kullanılamaz halde. Zeynel Akın'ın tayini sonrasında 21 Ağustos'ta Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevine Bekir Çeker getirildi. Bu sırada Aydınspor 1923 yöneticileri, stadı kullanmak için tekrar resmi yazıyla başvurdular. Bekir Çeker'in sahayı kullanabileceklerini ancak sahanın kullanılamayacak durumda olduğunu resmi yazıyla açıklaması şok etkisi yaptı. Bekir Çeker, Aydınspor 1923'ün sahayı kullanma talebine olumlu cevap vermesine verdi ancak saha gerçekten de kullanılamayacak durumdaydı. Aydınspor 1923 yöneticileri sahanın kullanılamayacak kadar kötü durumda olduğunu görünce ne diyeceklerini bilemediler. Karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen yöneticiler, yaşananları anlam veremediklerini belirttiler.

NEDEN RULO ÇİM YAPILMADI?

Topraklama ve çim için ihaleye çıkılması ve bir firmayla anlaşılması sonrası yaşananlar anlamsız bulunuyor. Rulo çim yaptırılması halinde biraz fazla para harcanacağı ancak stadın şuanda kullanıma hazır olacağı belirtilirken, çimlemenin sıcak havada yapılmış olmasının da çimlerin bozulmasına neden olduğu belirtildi. Sıcak havada stadın çimleme işinin yapılmaması gerektiğini belirten işin uzmanları, "Sıcak havada çimleme yapıldığı için çimler bozulmuş. Dolayısıyle de Devletin parası sokağa atılmış" dediler.

VALİ BU YANLIŞA GÖZ MÜ YUMDU?

İhale aşamasının yanlış olduğunu belirten işin uzmanları, Aydın Valiliği yetkililerini suçladılar. Kamuoyunda "Ballı ihale" olarak adlandırılan Adnan Menderes Stadı topraklama ve çimlendirme ihalesine Vali Ayyıldız'ın neden müdahale etmediği merak konusu. Vali Ayyıldız'ı bu ihaleye müdehale etmemekle suçlayan spor severler, "Göz göre göre Devletin parası sokağa atıldı. Hem sıcak havada çimleme yaptılar hem de rulo çim tercihinde bulunmadılar. Vali Ayyıldız bu ihaleye göz yumdu" diyerek tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.