"balta yerine kafayı taşa vuran"

"balta yerine kafayı taşa vuran"

Mersin; "Aydın halkı seni Gazi Meclisimize Aydının menfaatlerini kolla diye yolladı…"

screen-shot-2019-02-27-at-12.21.29-am.png

Gerçek Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, AKP Aydın Milletvekili Kuvvet Erim için "balta yerine kafayı taşa vuran" benzetmesinde bulundu.

Mersin açıklamasında; "iktidar partisinin çiçeği burnunda milletvekili Kuvvet Erim meclis genel kurulunda jeotermallerle ilgili yaptığı açıklamayla balta yerine kafayı taşa vuranlar kervanına katılmış." dedi.

    Kuvvet Erim'in yaptığı açıklamasında, Kızılcaköy'de yaşama hakkı için mücadele eden vatandaşları hedef alarak; “Kamulaştırılacak araziyi istediği fiyata satamayan vatandaş” olarak nitelendirmesini "son zamanlarda Aydın halkının duyduğu en talihsiz ifadelerden birine imza atmış." diyerek eleştirdi.

    Mersin açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Eyyy Kuvvet Erim;

Kızılcaköy halkı paraya, pula tevessül edecek bir halk hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır da. Sizin nasıl bir lügatiniz var ki; kendi insanınıza böyle bir iftira atmayı kendinize hak görüyorsunuz? Siz bu şehre bir daha nasıl gelip, bu şehrin insanlarının arasında yürüyeceksiniz?

    Bir de Aydın Büyükşehir Belediyesince verildi dediği 11.05.2015 ve 08.06.2018 tarihli yazılara bakalım. Bekir Bey sana peşinen söylüyorum, çuvalladın!.. Hem de ne çuvalladın. 

    Çevre ve şehircilik bakanlığı Buharkent ve Pamukören de yürüttüğü iki tesisle ilgili ÇED süreci konusunda, Aydın Büyükşehir Belediyesinin de görüşünü istemiş. Yani konu Kızılcaköyle ilgili olmadığı gibi, onay sürecini bu beyzadenin kendi bakanlığı yürütüyor. 

Peki, Büyükşehir’in Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ne diyor; “ Projenin inşaat ve işletme aşamasında oluşacak sıvı, gaz ve diğer tüm atıklar için önlem alın, yer altı ve yer üstü su kaynaklarına zarar vermeyin, doğal çevreyi koruyun.” Ve belki de en önemlisi: Ey bakanlık! “ÇED sürecinde bölgede yapılacak tesislerin, tesis özelinde ele alınması, havza özelinde değerlendirilmesi ve tesisin bütünü ile değerlendirilmesi diyor”. Hangi havzayı kast ediyor? Büyük Menderes Havzasını… Yani tüm Aydını… Yani onay değil, görüş veriyor. Hem de bu zehir zemberek ifadeyle… 

    Bekir Erim bu Aydın halkı seni Gazi Meclisimize Aydının menfaatlerini kolla diye yolladı… Jeotermalcilerin arkasını kolla diye değil!

    Hadi Aydınlının hakkını savunmayacaksın anladık. Hadi okuduğunu da anlamadın, onu da anladık. Bari susta derviş sansınlar ya hü!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.