‘Bana Gözlerini Kapatma’

‘Bana Gözlerini Kapatma’

Sökeli kadınlar fotoğraflarla ‘Bana Gözlerini Kapatma’ dediler


█ Gerçek Gazetesi
Levent TUNCER
Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi; makyajla şiddet gören kadınları canlandırdıkları fotoğraflarla kadına yönelik şiddeti hem anlattılar, hem de bir kez daha protesto ettiler. Sökeli Kadınlar "Bana Gözlerini Kapatma" dedi.
Söke Kadın Meclisi üyelerinin bizzat yer aldıkları fotoğraflarda şiddet görmüş kadınları canlandırdı. "Bana Gözlerini Kapatma" isimli sergide yer alan fotoğraflarda yer alan kadınların makyajı emekli resim öğretmeni olan Söke Kadın Meclisi"nin Başkanı Hatice Sarınç tarafından yapıldı. Fotoğraf çekimlerini Kadın Meclisi üyesi Emel Duymaz yaparken; fotoğrafların baskısı Söke Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosundan Levent Tuncer tarafından yapıldı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açılan fotoğraf sergisi ilgi görürken; büyük beğeni topladı.
Fotoğraf sergisi ile birlikte kadına yönelik şiddet ile ilgili bilgilendirme broşürlerinin yanı sıra kadınlara karanfillerde dağıtıldı. Söke Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç; “Dünyada ve Türkiye"de kadına yönelik şiddet artıyor. Kadınlar korunmasız, kadınlar çeşitli yollarla şiddete maruz kalmaya devam ediyorlar. Söke Kadın Meclisi olarak bu konuya fotoğraflarla bir kez daha dikkat çekmek istedik. Kadınların şiddet görmesini istemiyoruz, Kadınların ölmesini istemiyoruz. Şiddete Hayır diyoruz” diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.