Barış Gemisi Kuşadası'nda

Barış Gemisi Kuşadası'nda

Dünyanın en büyük barış gemisi olarak bilinen The Oceanic Dream Peace Boat (Barış Gemisi) dünya turu çerçevesinde Kuşadası Limanı'na geldi.

Sabah saat 10.00’da Kuşadası Limanı’na demirleyen Barış Gemisi’nde bulunan 900 civarında yolcu gün boyunca Kuşadası’nı dolaşarak alışveriş yaptı. Merkezi Japonya'da bulunan “Barış Gemisi” adlı uluslararası sivil toplum kuruluşu ile aynı adı taşıyan gemi Kuşadası’na geldi. Barış Gemisi, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tufan Asrav ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Canan İnanç tarafından karşılandı. Barış Gemisi Uluslararası Koordinatörü Omura Yuko ile görüşen Asrav ve İnanç, dünyanın en acil ihtiyacının barış olduğunu vurgulayarak, insan hakları ve barış mesajıyla yola çıkan uluslararası bir sivil toplum örgütünün üyelerini Kuşadası’nda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirttiler. Görüşmede, Barış Gemisi ile geliştirilebilecek ortak projelerle ilgili olarak da görüş alışverişinde bulunuldu.

- BARIŞ GEMİSİ

İlk olarak 1983 yılında Japonya’dan yola çıkan Barış Gemisi, ülkenin Asya-Pasifik’teki saldırılarına ve sansürüne bir cevap olarak Japonya kıyılarını dolaşmıştı. Çevre, barış, insan hakları ve sürdürülebilir bir kalkınmayı teşvik etmek amacıyla çalışan uluslararası bir sivil toplum örgütü olan Barış Gemisi, çeşitli kampanyalar kapsamında turlar gerçekleştiriyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.