E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

BARIŞSIZ BİR DÜNYA

Bizim dünyamız, Ortadoğu coğrafyası. Ortadoğu’da ise barış yok! Savaş, kan ve barut kokuları var! Böyle bir dünyada mutlu olunamaz!

Şimdi bu dünyayı suya attığımız bir taşın oluşturduğu daireler halinde inceleyelim. Önce Türkiye. Yıllardır terörün pençesinde kıvranıyor. Her gün şehit veya silahlı olay haberleri halkımızın psikolojisini bozuyor. PKK Terör Örgütü, yıllardır ülkenin canına okudu ve okumaya da devam ediyor. Son günlerde bu örgüte önemli boyutlarda darbeler vuruldu ama yeterli değil. Ne dışta, ne de içte tam temizlenmiş sayılmazlar.

Eskiye oranla daha iyi haberler alıyoruz. Terör odakları, inleri güvenlik kuvvetlerince ele geçirilerek imha ediliyor. Şehir yapılanmasını oluşturan örgüt ve elemanları yakalanıyor, barındıkları hücre evleri yakılıyor, yıkılıyor, yurt dışından gelen yardımlardan yararlanamıyorlar. Örgüt lideri Apo, eskisi gibi avukatları aracılığı yoluyla kendilerine yardımcı olmuyor. Önü kesildi. Savaştan korkmaya başladılar. Yer yer çözülmeler başladı. Umarız bu terör belası biter, Türk halkı derin bir nefes alır ve eski günlerine döner. Zaten halkımızın arasında birşey yok! Amaçları iç savaş çıkarıp, Suriye, Libya ve Mısır gibi halkı birbirine kırdırmak.

Allah’a çok şükürler olsun ki, halkımız akla karayı ayırt ediyor. Politikacıların, provakatörlerin, terör elebaşlarının oyunlarına gelmiyorlar. Bin yıllık bir beraberliğin yarattığı duygularla birbirlerine bağlılar. Sonra Cumhuriyetin kazandırdığı vatandaşlık bağları her türlü ilkel tutkulardan önde geliyor.

Etrafımızdaki doğu ve güneydoğu komşularımız da da huzur yok. Doğu komşumuz İran, dünya barışına ters düşen şeyler peşinde. Bu nedenle ABD ile devamlı sürtüşüyor. Aralarında bir savaş kaçınılmaz. Savaş çıkarsa hiç de iyi olmaz. Ne kadar etkileniriz, onu şimdiden kestirmek çok zor. Beklentimiz savaş olmasın.

Suriye’de kardeş kardeşi öldürüyor. Acı bir iç savaş var. Daha önce Kuzey Afrika ülkelerinde başlayan “Arap Baharı Hareketi” daha sonra komşumuz Suriye’ye de sıçradı. Bölünen ordu ve halk ateş içinde yaşıyor. Suriye Lideri Esad ise, halkından çok tahtını düşünüyor. Sonuç hiç de iyi değil.

Irak’tan ABD’nin çekilmesi ile hemen sunni-şii ayırımı başladı. Araplar, sunni ve şii diye iki guruba bölünmüş. Haşimi Kuzey Irak’a sığındı. Kürtler sunni olduğu için o tarafa sığınmak zorunda kaldı. Bu mezhep savaşları tarihte çok oldu. Şimdi de olursa Ortadoğu bu çatışmalardan büyük yaralar alır. Umudumuz almasın.

Çünkü üzerinde hep birlikte yaşadığımız Ortadoğu coğrafyası “Barışsız Bir Dünya” olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar