BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BASIN TOPLANTISI

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BASIN TOPLANTISI

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BASIN TOPLANTISI

Çankaya Köşkü'nde yapılan terör zirvesi sona erdi. Zirve sonrası Başbakan Erdoğan, bir basın toplantısı yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. Referanduma katılımın makul düzeyde olduğunu kaydeden Erdoğan, sandıktan çıkan kararın tartışmalara son noktayı koyduğunu belirtti. Resmi olmayan sonuçları değerlendiren Başbakan Erdoğan, sadece 7 şehirde hayır oylarının evet oylarından fazla olduğunu ifade etti.
Kısa açıklamasının sonunda şehitlere rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyen Erdoğan, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, terör zirvesi ile ilgili yayınlanan yazılı metinden başka bir açıklama yapmayacağını söyledi. Irak Devlet Başkanı Talabani'nin yaptığı açıklamaların kendilerini tatmin etmediğini belirten Erdoğan, artık netice almak, netice görmek istediklerini belirtti. Erdoğan, Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını, bu uğurda çalışmalarının herkesçe malum olduğunu ifade
etti. "Uluslararası hukuka göre haklarımızı savunacağız" diye Erdoğan, mücadelenin bedeli ne olursa olsun süreceğini kaydetti.

Çankaya Köşkü'nde yapılan terör zirvesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede bedel ne ise ödeyeceklerini söyledi.
Kısa açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, birileri istedi diye olağanüstü hal ilan etmeyeceklerini ifade etti. Halka sağduyu çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine, İngiltere ziyaretinin iptal edilmediğini duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Rice ile görüştüğünü açıklayan Erdoğan, kendilerinden birkaç gün süre isteyen ABD'den adımları süratle atmasını istediklerini kaydetti.
Başbakan Erdoğan, sınır ötesi operasyonla ilgili, gerekçeler oluştuğunda harekete geçeceklerini belirtti. Erdoğan son olarak, Barzani'nin açıklamalarına atıfta bulundu ve PKK'yı terör örgütü ilan etmeyen hiçbir ülke ile masaya oturmayacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.