Başbakan'ın pamuk ile ilgili sözleri Sökeli üreticiyi mutlu etti

Başbakan'ın pamuk ile ilgili sözleri Sökeli üreticiyi mutlu etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara ’da katıldığı "Tarım Bilgi Sistemleri" toplantısında, pamuk üretiminin teşvikiyle ilgili açıklamaları, Sökeli üreticiyi sevindirdi.

Geçtiğimiz aylarda ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye pamuğun sorunları ve mısır üretiminde yaşanan sıkıntıları içeren bir dosyayı ulaştırdığını belirten Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal; bugün gerek Ekonomi Bakanından gerekse Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ağzından bu konuları duymalarını güzel gelişmeler olarak nitelendirdi. Özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamada pamuk üretimin teşviki için özel bir çalışma yapılacağını söylemesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Salih Deniz Günal; "Devletin üretime özellikle pamuğa ilgi göstermeye başlaması bizleri memnun etti. Umarız ki arkası gelir. Pamuk üretimi rahat bir nefes alır. Primlerin Kg başına en az 1 TL olması gerektiğini belirtmek isterim. Pamuk üretimin sürdürülebilirliği için bu şart" dedi.
"SÖKE TİCARET BORSASI’NDA 227 BİN TON PAMUK İŞLEM GÖRDÜ"
Söke’de pamuk üretimi ve tüccarın Söke dışından da pamuk alımı yaparak çırçırların bölgeye hakim olmaya başlamasının gurur verici olduğunu belirten Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal; Söke Ticaret Borsası’nda 227 Bin ton pamuğun işlem gördüğünü söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.