Basın Bayramı kutlandı

Basın Bayramı kutlandı

Basın Bayramı kutlandı

Gerçek Gazetesi
Hamdi AKGÜL
Basında Sansürün Kaldırılışının 103. yıl dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı; Aydın Gazeteciler Cemiyeti Söke Şubesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreniyle kutlandı. AGC Söke Şube Başkanı Ali Esmer ve Başkan Yardımcıları Gülsüm Tuna ile Esra Ölmez Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yaptıktan sonra, Zeki Kemiklioğlu, Abdullah Ziya Kabak, Kerim Yalçınkaya, Söke Belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal, Necati Maldar ve Hamdi Akgül'ün de katılımları ile saygı duruşunda bulunuldu.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Söke Şubesi adına Başkan Ali Esmer tarafından basın açıklaması okundu. 24 Temmuz 1908"de basında sansürün kaldırılması ile yeni bir dönem başladığını ifade eden Esmer, "Bilgi ve iletişim teknolojilerinin çok hızlı geliştiği, bilgiye ulaşmanın, elde etmenin ve kullanımının çok daha süratli ve kolay olduğu bu dönemde, yerel basının çözülemeyen bazı sorunlarının yerel basın çalışanlarını zor duruma düşürdüğünü görüyoruz.
Özellikle yerel basının yaşam savaşı verdiği bir ortamda bugünü Basın Bayramı olarak kutlamak değil, basının sorunlarının tartışıldığı, çözüm önerilerinin sunulduğu bir gün olarak belirlemek gerekir. Mart 2011'de ulusal mecliste kabul edilen '6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun', yerel radyo ve televizyon kuruluşlarına altından kalkamayacakları yükler getirmiştir. Telif konusunda sorunlar hergün artmaktadır, 5846 sayılı yasa ile ilgili yüzlerce basın mensubu yargılanıyor. Bu sorunlarımızın çözülmesi için yeni yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerekiyor. Demokrasinin sağlıklı temeller üzerinde yükselmesinde, basın ve basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesinin vazgeçilmez önemi vardır. Halkın çıkarlarının savunucusu ve özgür düşüncenin gelişmesi için mücadele veren basın mensupları, tüm olumsuz şartlara rağmen görevini halk için yapmaya devam edecektir. Basında sansürün kaldırılmasının 103. yıldönümünde tüm basın mensuplarının basın bayramını kutluyor, başarı ve esenlikler diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.