Basın İlan Kurumu Aydın Basını ile buluştu

Basın İlan Kurumu Aydın Basını ile buluştu

Basın İlan Kurumu Aydın Basını ile buluştu


█ Gerçek Gazetesi
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, “Bizim buraya geliş amacımız yük olmak değil yük almaktır” dedi.
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Aydın genelinde yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileriyle bir araya geldi. Aydın Gazeteciler Cemiyeti Nezihi Demirkent Toplantı Salonu"nda gerçekleşen etkinliğe BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay"ın yanı sıra Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, AGC Başkanı Suat Deniz ve Aydın genelinde yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan AGC Başkanı Suat Deniz, BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay"a Aydın"a gelerek yerel basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği için teşekkür etti. Deniz, AGC olarak Aydın"da gazetecilerin ve yerel yayın organlarının sorunlarını çözüme kavuşturmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.
Aydın"da yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileriyle bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade eden BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, geçirdiği asansör kazası nedeniyle Aydın"daki toplantının geciktiğini söyledi. Aydın"a yerel basın temsilcileriyle tanışmak ve sorunları yerinde dinlemek için geldiğini ifade eden Atalay, yerel gazetelerin BİK"e daha kolay ulaşabilmesini arzu ettiklerinin altını çizdi. Şube açamayacakları illerde temsilcilik açmak istediklerini belirten Atalay, “Basın İlan Kurumu olarak 12 şube sayını 32'ye yükselttik. Bizim buraya geliş amacımız yük olmak değil yük almaktır. Ne katkı sağlayabiliriz, nasıl yüceltebiliriz, büyütebiliriz. Bunun için çalışıyoruz. El ele kol kola ürünümüzü çok daha cazip çok daha güzel hale getireceğiz. Tek sayfa çıkan bir gazetenin bile kutsiyetine inanan bir insanım. Büyük faydalarını gördük. Yerel gazetelerin her gün biraz daha gelişen, kendini toparlayan, düzelten, buram buram yöre kokan ve gerçekten gazetecilik yapan, Basın İlan Kurumu ilanlarıyla değil aynı zamanda reklam alabilen reklam potansiyeli olan, geliri yüksek olan gazeteler olmasını arzu ediyoruz. Patronlar kazansın daha güzel matbaalar kurulsun, muhabirlere daha iyi maaşlar verilsin, daha iyi kağıda basılsın istiyoruz. Aydın'ın büyük projelerinde, projelerin bir parçası olarak katkı sağlayan, eksikleri gideren, varsa yolsuzlukları dile getiren hür düşündüğüne inandığını yazabilen bir basın arzu ediyoruz. El ele kol kola bunu nasıl yapabiliriz, onu düşünüyoruz” diye konuştu.
Aydın"da kalabalık ve canlı bir basın gördüğü için memnun kaldığının altını çizen Atalay, “Anadolu"da gazeteciler eksik kalırsa Türkiye eksik kalır. Sadece kamu ilanları gözetilerek gazetecilik yapılmaz ve sadece bu amaçla gazete çıkartılmaz. Basın İlan Kurumu olarak ciddi adımlar attık. Yönetim kurulu ve genel kurul olarak yeni kararlar aldık. Muhabir kadrosunu güçlendirmek, gazetelere katkı sunabilmek, özellikle de iletişim mezunlarına istihdam sunabilmek için iletişim mezunlarında bekleme süresini kaldırdık ve direkt kadroya almalarını sağladık” şeklinde konuştu.
AYDIN"DA SARI
BASIN KARTI AZ
Aydın genelinde sadece 35 Sarı Basın kartı sahibi gazeteci bulunduğuna değinen BİK Genel Müdürü Atalay, Aydın gibi Türkiye"de demokrasinin yerleşmesine önemli bir katkı sağlayan bir kent için bu sayının az olduğunu sözlerine ekledi. Bir gazetenin yaptığı yanlışın tüm gazeteci ve gazetelere mal edilmesinin doğru olmadığını savunan Atalay, toplantının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.