Basın mensupları fidan dikti

Basın mensupları fidan dikti

Basın mensupları fidan dikti

Gerçek Gazetesi
Aydın merkez Umurlu Beldesi'nde Belediye, Üniversite ve Televizyon Programcısı Hakan Başlık tarafından 'Benim de Bir Ağacım Var' adıyla başlatılan fidan dikim kampanyası devam ediyor. 10 bin ağaç dikilmesi hedeflenen kampanya kapsamında bugün Aydın'da görev yapan gazeteciler de fidan dikti.
Umurlu Belediyesi tarafından Aydın'da çalışan ve yaşamını yitirmiş basın mensupları adına Umurlu İstasyon Mahallesinde eski adı Devlet Demir Yolu (DDY) olan Cadde'nin ismi Aydın Gazeteciler Barış Yolu olarak değiştirilerek ağaçlandırıldı. Aydın'da görev yapan ve daha önceki dönemlerde görev yapıp yaşamını yitirmiş gazeteciler adına yaklaşık 100 fidan dikildi. Aydın Gazeteciler Yolu Hatıra Ormanının açılışını basın mensupları Umurlu Belediye Başkanı Hasan Sarı ile birlikte yaptılar. Törene Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da katılarak fidan dikti
Umurluyu yeşil'in ve ağacın diyarı yapmayı kendilerine hedef seçtiklerini belirten Belediye Başkanı Hasan Sarı "Son derece zor ve önemli bir görev ifa eden basın mensuplarımızın da kendi adlarına bir fidanı olması için böyle bir etkinlik düzenledik. Aydın'da halen görev yapan ve aramızdan ayrılmış basın mensubu dostlarımızın ağaçları büyüyerek Umurlumuz da yaşayacak. Belediye olarak bu ağaçların bakımını biz üstleneceğiz" dedi.
Kampanya kapsamında belde merkezinde 10 bin ağaç dikme hedefini belirlediklerini söyleyen Başkan Sarı "Bu hedefimize ulaşınca Umurlu'nun çehresi değişecek. Bir ağacı toprakla buluşturmanın değerini herkes bilmeli, biz Umurlu'yu yeşilin diyarı yapma hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz ve bunu başaracağız" sözlerine yer verdi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.