BAŞKAN ALPTEKİN, MUSTAFA SAVAŞ’A İSRAFI SORDU

BAŞKAN ALPTEKİN, MUSTAFA SAVAŞ’A İSRAFI SORDU

CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, Mustafa Savaş’a israfı sordu. Yazılı bir açıklama yapan CHP Nazilli İlçe Başkanı Alptekin, "“İş yok, aş yok, aşı yok ancak israf çok” dedi

CHP Nazilli İlçe Başkanı Alptekin, yazılı bir açıklama yaptı. Alptekin açıklamasında şunları kaydetti:

Bıkmadan usanmadan tekrar ettiğim bir ifade var, bu memlekette “iş yok, aş yok, aşı yok” ama şimdi buna ilaveten bir de şunu söylemek gerek; “İş yok, aş yok, aşı yok ancak israf çok”.
Bildiğiniz üzere 11 ayın sultanını idrak ediyoruz. Halkımızın belki de en hassas, en duygusal olduğu günler…
Her akşam uzman ilahiyatçılarımız televizyon ekranlarına çıkıp, sabrı, nefsi ve en çok da kanaatkâr olmayı, israftan uzak durmayı anlatıyor.
İşte bu yayınların en fazla yapıldığı yerlerden birisi de devletin Diyanet Tv’si. Peki milletin hakikaten yer yer açlıkla boğuştuğu bir dönemde nerden yapıyormuş bu yayınlar? Devletin, yani milletin parasıyla kiraladıkları “dev bir tekneden” iyi mi?
Ele verir talkını kendi yutar salkımı dedikleri şey tam da bu olsa gerek!
Sayın Diyanet İşleri Başkanı’nın bu konuyu nasıl değerlendireceğini ya da bu durumdan haberdar olup olmadığını, inanın ben de merak ediyorum…
Oysaki milletimiz pandemi döneminde artık kötünün de kötüsünü, beterin de beterini yaşıyor.
Yapılan bir araştırmaya göre artık makarna, bulgur sabit tüketim maddesi, yumurta ise ancak haftada bir tüketilen bir gıdaya dönüşmüş.
Yoksul kesimimizin %65’i örneğin tulum peyniri hiç tüketmiyor…%40’a yakını da balığı ancak televizyon ekranlarında görünüyor… Yine yoksulumuzun neredeyse %40’ı ayda yarım litreden az çiçek yağı sokağı sokabiliyor mutfağına
İşte bu liste böyle uzayıp gidiyor…
Şimdi ben buradan hükümet nezdinde buradaki Aydın’daki temsilcilerine ama en çok da hesap adamı vekiline soruyorm.
Sayın Savaş milletimizin ekonomisi bu iken, siz nasıl tanımlıyorsunuz “israfı” hem de bu mübarek ayda söyler misiniz? Bizde öğrenelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.