Başkan Çerçioğlu: "Bari hizmete engel olmayın!"

Başkan Çerçioğlu: "Bari hizmete engel olmayın!"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, katıldığı CHP İl Kadın Kolları Kongresi’nde iktidar partisi vekillerine ve jeotermal firmalarına seslendi. AK Parti’li vekillerin vatandaşın derdiyle ilgilenmediğini belirten Çerçioğlu; “Bari Büyükşehir’i

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, katıldığı CHP İl Kadın Kolları Kongresi’nde iktidar partisi vekillerine ve jeotermal firmalarına seslendi. AK Parti’li vekillerin vatandaşın derdiyle ilgilenmediğini belirten Çerçioğlu; “Bari Büyükşehir’in hizmetinin önünde engel olmayın” dedi. Konuşmasında jeotermal firmalarını da uyaran Başkan Çerçioğlu, 365 gün hava ölçümleri yaptıklarını hatırlattı.

CHP Aydın İl Kadın Kolları Kongresi’nde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaptığı konuşmasında AK Parti’li vekillere ve jeotermal firmalarına seslendi. Dün AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un açıklaması ile başlayan “Usulsüzlük” polemiğine de değinen Başkan Çerçioğlu, isim vermeden AK Parti’li vekil Yavuz’u eleştirdi. Başlayan polemik ile ilgili haberleri okuduğunu ve çok üzüldüğünü ifade eden Başkan Çerçioğlu; “Bir Aydın Milletvekili bütün işini gücünü bırakmış, çiftçinin, emeklinin derdini bırakmış, gençler işsiz onların derdini bırakmış, bir kişinin peşine düşmüş. O kendisini biliyor, isim vermek istemiyorum. Ülke bu durumdayken onlar başka şeylerle uğraşıyorlar. Söylenecek çok şey var ama bunların artık dengesi de bozulmuş. Aydın’ın sokaklarını gezseler, bir pazara girseler ve bir domatesin kilosunun kaç para olduğunu görseler. Bunların asgari ücretin kaç para olduğunu bile bildiklerini sanmıyorum. Çünkü bilseler çıkıp vatandaşlarımızın derdi ile ilgilenirler. Ama hiç biri vatandaşımızın derdiyle ilgilenmiyorlar. Tamam, ilgilenmeyin ama bari Büyükşehir’in hizmetinin önünde engel olmayın” dedi.

“Aydın halkı çok iyi biliyor”

Aydın halkının sandıkta gereğini yaptığının altını çizen Çerçioğlu; “Hiç endişe etmeyin, istedikleri kadar engel olmaya çalışsınlar. Aydın halkı çok iyi biliyor. Kimin çalışıp çalışmadığını o kadar iyi biliyorlar ki, 5 yılın sonunda sandıkta gereğini yapıyorlar. Her zaman söylediğim gibi son yerel seçimlerde yüzde 54 oy aldık. Aydın halkından Allah razı olsun. Önümüzdeki seçimlerde de yüzde 64 oy alacağız, aynı aday olursa yüzde 70 oy alacağız. Siyaset bir iddia işidir, biz iddiamızı ortaya koyduk. Bunun içinde tüm gücümüzle örgütlerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Bu zamana kadar hiçbir partilimin hiçbir Aydınlının başını öne eğdirmedim eğdirmeyeceğim. 18 saat çalıştım, çalışmaya da devam edeceğim. Yeter ki siz benim yanımda olun. Çünkü ben gücümü sizden alıyorum. Bu zamana kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan ayrılmadım, ayrılmayacağımda, çünkü bizim felsefemiz bu” dedi.

“Bu toprakları korumak istiyoruz”

Yöneticilerin asıl görevinin çocuklara ve geleceğe temiz bir Aydın bırakmak olduğunu ifade eden Çerçioğlu; “Ülkenin enerji ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ortadoğu’daki kaosun sebebini hepimiz biliyoruz ama siz enerji üreteceğiz derken biz kanser olmak istemiyoruz, Aydın’da çürük yumurta kokusunu istemiyoruz. Aydın dağlarına bahar geliyor biz o mis gibi baharın kokusunu duymak istiyoruz. Eğer bu işi yapıyorsanız, kuralına uygun yapın diyoruz. Biraz daha cebinizden fazla para harcayın aydınlıların sağlığı ile oynamayın. İlkokul üçüncü sınıf seviyesinde söylüyorum. Ülkenin enerjiye ihtiyacı var ama siz enerji üreteceksiniz diye biz sağlımızdan olmak istemiyoruz. Olması gereken değerlerde yapmalısınız diyoruz” dedi.

Hava kalite ölçümlerinin ellerinde olduğunu belirterek, jeotermal firmalarına da seslenen Çerçioğlu; “Şunu da bilin, 365 gün ölçüm yapıyorum haberiniz olsun. Ölçümü yaptım bıraktım değil. O dönemde gaz salınımı yapmazsınız, şu olur bu olur. Ama ben 365 gün yapıyorum bu işi bilginiz olsun. Çünkü bu konuda biz Aydınlılar çok duyarlıyız, gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzünde yaşıyoruz ve bu toprakları korumak istiyoruz. Başka hiçbir amacımız yok. Amacımızda bağcıyı dövmek değil, bunun da altını çiziyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.