Başkan Çerçioğlu yaklaşan tehlikeye dikkat çekti

Başkan Çerçioğlu yaklaşan tehlikeye dikkat çekti

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Germencik’te düzenlenen jeotermal enerjinin elektrik üretimi için kullanılmasında tarım alanlarına verilen zararlar konulu panele katıldı.

Başkan Çerçioğlu yaklaşan tehlikeye dikkat çekerek, “İnsanın kanını donduran sunumlar izledik. Gelecek nesillerimiz için tehlike çanları çoktan çalmaya başladı. Burası tarım memleketi. Herkes Aydın’a sahip çıksın, kanser olmak istemiyoruz. Böyle bir konuda siyasi davranmak kimseye yakışmaz” dedi.
Panele katılan Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar da, son günlerde Aydın’da artan kanser vakalarının üzerinde ciddiyetle düşünülmesi gerektiğini kaydetti. Jeotermal enerji ve kimyasal maddelerin Büyük Menderes Nehri’ne büyük zarar vererek çevre kirliliğine neden olduğunun belirtildiği konferansta tarımsam üretimi ile ön planda olan Aydın’ı gelecekte bekleyen tehlikeler masaya yatırıldı. Panelde jeotermal kaynaktan çıkan bor ve ağır metalli suların tarım alanları ve sulama göletlerine bırakılmasının tarımsal alanları tuzlandırıp çorak hale getirerek, özellikle son derece hassas olan Aydın’ın en önemli tarımsal üretimi olan incir ağaçlarının kuruyarak yakın zamanda üretiminin son bulabileceğinin altı çizildi.
Alkışlar eşliğinde salona giren Başkan Çerçioğlu, konferansın ardından yaptığı açıklamada, Aydın’a herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “İnsanın kanını donduran sunumlar izledik. Gelecek nesillerimiz için tehlike çanları çoktan çalmaya başladı. Burası tarım memleketi. İzmir’de de jeotermal kullanılıyor ama hiçbir şekilde böyle elektrik üretilmiyor. Sadece evleri ısındırıyorlar. Her zaman söylüyorum Aydın halkı olarak ısınmak istiyoruz ama ısınmayı bırakın nerdeyse kanser olacağız. Buradan iktidar milletvekillerine sesleniyorum, sizde, çocuklarınızda bu memlekette yaşıyor. Herkes Aydın’a sahip çıksın, kanser olmak istemiyoruz. Biz hiçbir zaman elektrik üreteceğiz demedik. Biz bu zehri yerin altında tutmaya devam edeceğiz, evlerimizi sadece ısıtacağız, bu enerjiyi ısınmada kullanacağız. İzmir’de de jeotermal var. Ama orada böyle sorun yok. Aydın’da tam bir facia. Menderes Nehri’nin halini gördünüz. Neden gerekli kurumlar bu konuyla ilgilenmiyor. Çünkü hepsi aynı masanın etrafında oturuyor” diye konuştu.
Birilerinin sürekli muhalefet alışkanlığı ile hareket ettiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yakın gelecekteki bu tehlikeye dikkat çektiğimiz için, bazı kimseler sırf muhalefet olsun refleksi ile hareket edebilir. Buradan şimdi den söyleyeyim. Benim için halkımızın ve halkımızın sofrasına giden tarımsal ürünlerin sağlıklı olması önemli. Böyle bir konuda siyasi davranmak kimseye yakışmaz” dedi.
Başkan Çerçioğlu ve Milletvekili Baydar, panelin sonunda tarım alanlarına verilen zarara karşı düzenlenen imza kampanyasına da katılarak üreticiler için imza verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.