Başkan Çerçioğlu'nun yatırımı Kuşadalıları heyecanlandırdı

Başkan Çerçioğlu'nun yatırımı Kuşadalıları heyecanlandırdı

Başkan Çerçioğlu'nun yatırımı Kuşadalıları heyecanlandırdı

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 54 metre uzunluğunda ve 44 metre kanat genişliği olan AİRBUS A 300 uşağını çok özel yöntemlerle İstanbul’da parçalanarak batırılmak üzere 5 TIR ile Kuşadası Güzelçamlı sahiline getirmesi bölgede, turizmciler arasında ve Avrupalı dalış turizmi düzenleyenler arasında heyecana neden oldu.
Şimdiden Kuşadası ile iletişim ağı kurulmaya başlandı. Uluslararası ajanslar “Topuklu Efe’nin A 300 uçak projesini konuşmaya ve tanıtımını yapmaya başladı. Kuşadası’nda yerli ve yabancı herkese “dalış eğitimi” veren Active Blue Dalış Cankurtaran ve İlkyardım Eğitim Merkezi sahibi S. Tağmaç Saraçoğlu “Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu bu alanda dünyanın en büyük projesine imza atıyor. Uçağın batırılacağı 28 Mayıs’ı iple çekiyoruz. Haberin basında ve internet medyasında dünyaya duyurulmasından sonra Kuşadası ile iletişim ağı hızlandı. Bu batık projesi Türkiye’de yapılan en büyük proje, Dünya’nın da sayılı projeleri arasında. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
DÜNYA DA İLK OLACAK
Kuşadası’nın adını Dünyaya dev bir projeyle duyuracak. 54 metre uzunluğunda, 44 metre kanat genişliği olan AİRBUS A300 tipi uçağın yapay resif amaçlı getirilmesi Kuşadalıları heyecanlandırdı.
Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da bir ilk olacak büyüklükte olan proje kapsamında Kuşadası’nın dalış turizmi merkezi haline getirilmesi hedeflenirken, Kuşadalılar Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetinden dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.
Projenin Kuşadası’na hareketlilik getireceğini söyleyen vatandaşlar “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yatırımından dolayı teşekkür ediyoruz” dediler
DALIŞ TURİZMİNİN MERKEZİ KUŞADASI OLACAK
Başkan Çerçioğlu’nun Kuşadası’na kazandırdığı projeyle beraber Kuşadası turizminde hareketlilik bekleniyor. Özellikle dalış sporuyla ilgilenen yerli ve yabancı konukların Avrupa’da tek olan uçağı görmek için Kuşadası’na geleceği belirtildi.
Türkiye’de ve Avrupa’da farklı noktalarda batırılan uçakların arasında en büyük olacak AİRBUS A300 hem Kuşadalıları hemde dalış yapmak isteyen yerli,yabancı turistleri heyecanlandırdı. Bilindiği gibi mevcut yapay resif amaçlı batırılmış uçakların hepsi küçük ölçekli. Dalış yapan vatandaşların görecek olduğu en büyük uçağın Kuşadası’nda bulunacak olması ziyaretçi sayısında belirgin bir artış sağlayacak.
250 BİN KONUK BEKLENİYOR
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “28 Mayıs’ın Kuşadası turizmi için bir milat olacağını” ifade etti. Yapılan araştırmada yıllık ortalama 250 bin turistin bu bölgede dalış yapması beklenirken, kötü geçmesi öngörülen turizm sezonunun bu sayede en az zararla kapatılması hedefleniyor.
DALIŞ MERKEZLERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA TAM DESTEK
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası’na getirdiği AİRBUS A300 tipi uçağın yankıları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası’nda yapay resif amaçlı batırılacak olan uçakla ilgili konuşan dalış merkezleri ve turizmciler “Kuşadası, yıllardan beri kurduğu hayale Çerçioğlu sayesinde kavuşuyor” dedi.
Türkiye’nin en büyük, dünyanın da en büyük yapay resif amaçlı batıklarından birisi olacak Airbus A300, Kuşadalıları heyecanlandırdı. “Dalış turizmiyle ilgilenen sektör temsilcileri” batığın Kuşadası turizmine büyük avantaj sağlayacağını aktardı.
KUŞADASI DALIŞ MERKEZİ
“Bu projeyi çok bekledik” diyerek söze başlayan Kuşadası Dalış Merkezi’nin sahibi Tolga Pat “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz.”dedi. Bu projenin sadece dalış sektörü değil, Bütün Kuşadası’na katkı sağlayacağını söyleyen Pat “Dalış toplulukları,üniversite toplulukları Kuşadası’na büyük ilgi gösterecek. “ dedi.
Kuşadası Dalış Merkezi’ni 2008 yılında kurduklarını belirten Pat, “Beklediğimiz proje Çerçioğlu sayesinde hayata geçti. Burası ötelenen bir bölgeydi. “ diyerek projenin Kuşadası için adeta dönüm noktası olduğunu belirtti.
HIRİSTİYANLAR İÇİN ÖZEL BİR YER
Kuşadası’nın tarihsel kültür olarak da zengin bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Tolga Pat ,Airbus’ın batırılacağı alanla ilgili önemli bilgiler verdi. Pat, Meryem Ana’nın uçağın batırılacağı alanın çok yakınlarında bulunan koyda yıkandığının rivayet edildiğini söyledi.
Kuşadası Dalış Merkezi’nin sahibi Tolga Pat , Hristiyanların resif alanında bulunan koya büyük önem verdiği,bu sayede bölge yurt dışı konuklar için çok daha cazip bir hale geleceğini belirtti.
“Bu sene Kuşadası’nın reklam senesi,önümüzdeki senede 300 bin konuk ağırlamayı bekliyoruz” diyen Pat, projenin Kuşadası’na büyük artılar getireceğini ve özellikle yurt dışı misafirlerinin Kuşadası’na büyük ilgi göstereceğini belirtti.
SUALTI FEDERASYONU İL TEMSİLCİSİNDEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili konuşan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Levent Ayvaz “Bu batık projesi 20 yıllık hayalimiz. Defalarca federasyon başkanlığımıza ve yetkililere aktardığımız bir konuydu. Sayın Çerçioğlu sayesinde bölgemiz için istediğimiz projeye kavuşacağız” dedi.
Dünya genelinde bu çapta büyük bir batık olmadığını söyleyen Ayvaz “Türkiye’nin bazı yerlerinde küçük çaplı uçaklar var. Böylesi büyük bir batığa sahip olmamız Kuşadası’nın ismini ön plana çıkartacak. Kuşadası’nda ciddi anlamda dalış turizmine ilgi var. Bu proje sayesinde Kuşadası turizminin büyük ölçüde canlanacağını düşünüyorum” dedi.
Dalış turizmi için Kuşadası’na gelen turistlerin para harcama eğilimlerinin daha fazla olduğunu söyleyen Ayvaz projenin bütün Kuşadası’na çok büyük katkılar sağlayacağının altını çizdi. “Turizm sektörünün içinde olan herkesin projeyi takdir etmesi gerekiyor” şeklinde konuşan Ayvaz, “Buraya gelecek turistin taşımacılığını acenteler yapıyor, gelen turist bizim otellerimizde kalıp bizim esnafımızdan yiyip içecek.Dolayısıyla projenin bütün Kuşadası’na katkısı olacak.” Dedi.
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA PARKARTLA TEŞEKKÜR ETTİLER
Türkiye Su altı Sporları Federasyonu Aydın İl Temsilciliği, Kuşadası’nın belli noktalarına astırdıklara pankartlarla da uçak batığı projesi için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerini sunmayı ihmal etmediler..
KUŞADALILAR MUTLU
Uçağın batırılacağı tarih olan 28 Mayıs’ı iple çeken vatandaşlar Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin projesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler. Active Blue Dalış Cankurtaran ve İlkyardım Eğitim Merkezi sahibi S. Tağmaç Saraçoğlu “Bu batık projesi Türkiye’de yapılan en büyük proje, Dünya’nın da sayılı projeleri arasında. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Projenin geçmiş dönemlerde dalışla ilgilenen Kuşadalıların da hayali olduğu,ancak Aydın’ın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla beraber Kuşadası’nın böylesi bir projeye kavuştuğunu ifade eden Saraçoğlu; “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanım’a çok teşekkür ediyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanımız Barış Tarım’a çok teşekkür ediyoruz. İnşallah o gün şenlik havasında bir batırma merasimi olacak.” Dedi.
AİRBUS A 300 tipi uçağın dalış turizmi için Kuşadası’na getirilmesini değerlendiren Saraçoğlu, Kuşadası’nın komşu il ve ilçelerinde bu tip batıkların olduğunu ancak Kuşadası’nda olmadığını söyledi. Projenin Kuşadası’na çok büyük katkıları olacağını belirten Saraçoğlu “Proje gerçekleştirildiği zaman birçok dalgıç ve ailesi konaklamaya gelecek. Burada yiyip içecekler,alışveriş yapacaklar. Aynı zamanda bu noktada dalış yapacaklar. Bu batık projesi Türkiye’de tek, Dünyada da en büyüklerden biri.Bütün Kuşadası’na fayda sağlayacak bir proje.” Şeklinde konuştu.
Sosyal medyada haber binlerce paylaşım aldı. Türkiye’nin dört bir yanından dalışla ilgilenen vatandaşlar sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili görüşlerini belirttiler. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun projesinin, kötü gitmesi düşünülen turizm sezonu için çok önemli bir hamle olduğunu belirten vatandaşlar “28 Mayıs’ı iple çekiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.