Başkan Dinç; "Cumartesi gününden bu yana zam zam zam"

Başkan Dinç; "Cumartesi gününden bu yana zam zam zam"

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç yaptığı yazılı açıklamada, "Cumartesi gününden bu yana zam zam zam" dedi.

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

2022 yılının ilk günlerini karşıladık. Peki neyle? Cumartesi gününden bu yana zam zam zam … İnanın AKP hükümeti sanki kurmuş da; enflasyon oranlarına da yansımasın, vatandaşımız ezilsin de ezilsin demişçesine inanın hangi birini söyleyeceğimizi bilemediğim türden ağır zamlar.

Elektriğe bir anda %52 ile %130 arasında, evet %130 …

“El insaf” bile az kalıyor artık. Doğalgaza %25 ile %50 arasında, tünele köprüye %15… akaryakıta tam 1 lira 30 kuruş… Döviz yükselirken suçlu dövizdi, düşürdük diye geziyorlar şimdi, peki suçlu kim şimdi ey AKP?

Ne yiyip ne içecek bu millet? Son 20 yılın en yüksek vergi zammını da bu arada. Vergiye %36 zam, peki memurun maaşına? Emekliye? Gençlere? Genç işsizler ne olacak?

Mustafa Savaş geçenlerde döviz garantili sistem şöyledir böyledir diye geziyordun anlata anlata. Anlat bakalım, 4 kişilik bir ailenin elektrik ve doğal gaz faturaları toplamı ne olacak yeni sisteminizde? Ekmeğinden tuzuna yağından sebzesine kadar, bu zamlarınız yansıyınca sizin yeni sistem vatandaşın cebinden çıkacak ekstrayı karşılamaya da garanti veriyor mu?

Yoksa garantililer sadece 5 büyüklerle, parası pulu olan zengine mi? Anlat Mustafa Savaş sadece elektriğe 4 yılda %370 zammı nasıl açıklıyorsun? Çık bunları anlat.

Hepiniz avara kasnak gibisiniz! Bu millete bir dirhem dahi faydanız yok. Tam aksine adeta boğazına çöktünüz milletin. Taneyle sebze, meyve satılıyor Aydın pazarlarında. Kış kıyamette çalı çırpı yakacak millet sayenizde artık. Mumla oturacak, ütüsünü bile yapamayacak.

Mustafa Savaş geçecek bu günlerde, bu millet kaçırdığınız o sandığı koymak zorunda kaldığınız gün emin ol bu zamların, bu sorumsuzluğun hesabını size tek tek soracak.

Sayenizde millet elektrik süpürgesi, televizyon kaç saatte kaç kw elektrik tüketir onu araştırır hale geldi.

Gençlerimizin mülakatlarda hakları yeniliyor ama millet ittifakında mülakatlar kalkacak herkes bileğinin hakkıyla, işini gücünü bulacak.

Ama geçecek bu günler aziz milletim millet olarak bizlerin iradesiyle gidecek gitmekte olan, gelecek gelmekte olan hem de pek yakında.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.