Başkan Mersin Efeler Kaymakamına çağrıda bulundu

Başkan Mersin Efeler Kaymakamına çağrıda bulundu

CHP Efeler İlçe Başkan Polat Bora Mersin yazılı bir açıklama yaptı. Mersin açıklamasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Efeler Kaymakamlığına çağrıda bulundu.

CHP Efeler İlçe Başkan Polat Bora Mersin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.

Geçtiğimiz gün neye hizmet ettiği tartışmalı bir jeotermal dernek başkanı, denge sorunları yaşayan, bir sözüm ona medya organına konuşmuş…

Tabi böyle bir kareden mantıklı şeyler duymayı, beklemek hata…

Ancak herkesi saf, bir kendilerini akıllı sanarlarsa, birilerinin de çıkıp “bir dakika” demesi, farz-ı kifayedir.

Bütün bir ilimizi buram buram jeotermal santrallerden çıkan çürük yumurta kokusu sarmışken, kalkıp sen bu koku arıtmadan dersen fazla komik duruma düşersin. Mimar Sinan Mahallesi’nin içinde arıtma mı var? Germencik’in içinde arıtma mı var? Umurlu’da, Köşk’te Kuyucak’ta mahalle içlerinde arıtma mı var? Dalga mı geçiyorsun sen milletle? Aydın insanı arıtma kokusuyla, jeotermali ayırt edemez mi sanıyorsun?

Şimdi öncelikle ben burada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Efeler Kaymakamlığımıza sesleniyorum. Lütfen bu jeotermal rezaletiyle ilgili artık biraz denetim yapın. Ne iğrenç kokuya maruz kalmak ne de hasta olmak istemiyor insanımız.

Daha 2 gün önce bakın bir santralin kuyusu patladı, saatlerce durdurulamadı… Aylar önce burada, İmamköy’de patladı, her yere saatlerce zehir saçıldı…

Sayın Çevre Bakanımıza sesleniyorum.

Sayın Bakan, biz Aydınlılar, yavaş yavaş ama durmadan, kesilmeden zehirleniyoruz… Her gün ama her gün bu zehre maruz kalıyoruz.

Eğer buradaki il müdürünüz bir takım denetimlerden yaptırımlarda eksik kalıyorsa, 1 milyon insanın günden güne zehirlenmesine sizin asla sessiz kalmayacağınızı biliyorum.

Binlerce yıllık tarihi olan, bereket fışkıran bir ova ve bir milyon can, elbette üç beş kişinin lobisine terkedilemez.

Demem o ki, Sayın Bakanım, kaymakamım, il müdürüm bu işe artık bir dur deyin…

Bu jeotermalcilerin artık işi milleti alaya alabilme cüretine getirmelerine gerekli cevabı yasalar çerçevesinde siz verin, biz de Aydınlılar olarak sizlere teşekkür edelim.

Sizler de Aydın’da yaşıyorsunuz ama ben firmaların sahipleri Aydın’da yaşamıyor, bu dernek başkanı da öyle… Gelmiş ahkâm kesiyor, bizimle dalga geçer gibi…

Ben ne yapacağınızı merakla bekliyorum, takipçisiyim…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.