BAŞKAN ÖZCAN: “HİÇ KİMSE CHP’DEN ÜSTÜN DEĞİLDİR”

BAŞKAN ÖZCAN: “HİÇ KİMSE CHP’DEN ÜSTÜN DEĞİLDİR”

CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Zeylan Söke yaşanan gündemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan, ”istifasını aldığımız kişinin disiplin işlemlerini zaten başlatmıştık” dedi.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Belediye Başkanı Levent Tuncel’in izinli olduğu gün Başkan Vekili olarak görevlendirilen müteahhit Meclis Üyesi Ersin Solmaz usulsüz işlem yapmış ve kendisi ile yakınlarına ait inşaatlara Yapı Kullanım İzin Belgesi verilmesini sağlamıştı. Bu konu Söke gündeminden düşmediği gibi CHP İlçe Başkanlığınında gündemine geldi. CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Ersin Solmaz’ın hem CHP’den hem de meclis üyeliğinden istifasını aldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan  CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, istifasını aldıkları  Solmaz’ın zaten disiplin işlemlerini başlattıklarını ifade etti. Özcan; “ Bu noktada daha önce altını sürekli hep vurguladığımız bizim için aslolan CHP’nin kurumsal kimliğidir. Biz CHP’nin kurumsal kimliğini korumak adına biz olay ilk çıktığı anda yönetim kurulu olarak hukuk kurullarımız ve ilgili tüm parti çalışanlarımızla konuyu istişare etmiştik. Biz ortak fikir birliği içerisinde ve ortak bir akılla hareket ettik. Meclis üyeliğinden ve parti üyeliğinden İstifa etmesi gerektiğini kendisine ilettik.Konunun sıkı bir takipçisi olduk. Sayın il başkanımız Ali Çankır ve milletvekillerimiz ile birlikte sürekli diyalog halinde olduk. Bu konular asla tasvip etmediğimiz durumlardır. Üzerimize düşen sorumluluğu istifa etmesi ısrarımız ile yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonraki sürecin partimiz adına hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.


CHP Aydın İl Başkan Yardımcı Mehmet Zeylan ise; “ CHP’nin kurumsal kimliğine zarar getirecek bir hareketi kabul etmemiz asla mümkün değildir. Dolayısıyla olay tarafımıza ve partimize ulaştığı andan itibaren konuyla ilgili tüm kollarımızı harekete geçirdik. İl başkanımız, milletvekillerimizle birlikte süreci hep yakından takip ettik. Konunun sonuçlandırılmasından sonra da, söz konusu kişinin hem partimizden hem de belediye meclis üyeliğinden istifasını istedik. Söke Belediye Başkanı konu içerisinde ismi geçenlerle ilgili tasarruflarını zaten kullanmışlardır. Bundan sonra yapıcı araştırmalarımız devam edecektir. Gerekli çalışmalarımız devam edecektir. Kamuoyunada bu süreç zarfında bize verdiği güven içinde çok teşekkür ederim. “şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.