Başkan Özcan, Mustafa Savaş'a yüklendi

Başkan Özcan, Mustafa Savaş'a yüklendi

CHP Söke ilçe başkanı Ali Kemal Özcan yazılı açıklama yaptı. Özcan açıklamasında AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'a yüklendi.

CHP Söke ilçe başkanı Ali Kemal Özcan yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti. 

 

Siyaset bizler için önce ilçemize, sonra ilimize ve nihayetinde de güzel ülkemizin güzel insanlarına hizmet üretme sanatı.

Bu uğurda genel siyaset ile ilgili AKP iktidarının eksikliklerinin, yanlışlarının, faturasını halkımız ödediği için haykırmaktan erinmedik, yorulmadık. Ancak bazen sadece rakamları ortaya koyup, AKP’de söz sahibi olup da ülkemizin ekonomik açıdan içler acısını görmeyenlerin de şapkalarını önlerine koyup görmelerini bekliyoruz.

Bakınız Hazine Bakanlığı 2021 yılı Eylül ayında nakit gerçekleşme istatistiklerini yayımladı.

Hazinemiz Eylül ayında 111 milyar gelir, 144 milyar gider gerçekleştirmiş. 12 milyar lirada faiz gideri.

8 ayda ödediğimiz faiz ise 125 milyar liraya yükseldi. Bu ucube sisteme geçtiğimizden bu yana faiz giderlerimiz üç yılda %116 artmış.

Yani ortada inanın kocaman bir delik var. Cebimizde para yok ama bu borç hepimizin borcu. Sonuçlarını her alanda sonuna kadar yaşayan da vatandaşımız. Günü kurtarma çözümleri de artık fasa fiso. Kral da saray da çıplak arkadaşlar.

Bütün bunlar neyi gösteriyor; bakın artık allayıp pullayıp satmaya çalıştıkları tarım kredi kooperatiflerine borçları yüzünden koca köylerin tamamının, traktörüne, tarlasına, 40 yaşında otomobiline bile haciz geliyor.

Zaman artık bunları haykırma zamanı; zaman, bütün bunlar yaşanırken hiçbir şey olmamış gibi kostak kostak salınanlardan sandıkta hesap sorma zamanı. Zaman, miras bıraktıkları bu beceriksizlik faturasını milletçe kenetlenerek millet ittifakı ile ortadan kaldırma, yeniden milletimizi müreffeh kılma zamanı.

Bunların bankacısıymış, vekiliymiş, Bay Mustafa’sıymış, bir faydaları varsa da kendilerine var, dünde öyleydi bugün de öyle.

Ekonomist Mustafa Savaş’a söylüyorum, gelsin beraber bir markete gidelim. 2.800 lira asgari ücretle alışveriş yapalım. Ev kirasını, doğalgaz, elektriğini ödeyelim. Bu 4 kişilik ailenin çocuklarının servis ücretini ödeyelim, okul masrafını görelim. Bu 4 bilinmeyenli denklemi bir eziversin de hep birlikte aydınlanalım.

Millete bu acıları yaşatmanın sonu, olsa olsa siyaset mezarlığıdır. Hele bir gitsinler, çiçeğimizi çelengimizi yollayacağız, hem de milletçe.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.