Başkan Özdemir; "Vatandaş son zamlardan sonra iyice çaresiz kaldı"

Başkan Özdemir; "Vatandaş son zamlardan sonra iyice çaresiz kaldı"

CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir yaptığı yazılı açıklamada AKP hükümetinin elektriğe rekor bir zamma imza attığını belirtti.

CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir yaptığı yazılı açıklamada AKP hükümetinin elektriğe rekor bir zamma imza attığını belirterek şunları söyledi.

Türkiye, 2021 yılını çok zorlu, çok çetin şartlarda geçirdi. 2022 yılına bir umutla girmenin heyecanını yaşadığı sıralarda, iktidar kendi yarattığı ekonomik açığı kapatma yolu olarak her alanda zam hesapları yapıyordu.
  Hükümet, yeni yılın ilk saatlerinde halkına yeni yıl hediyesi olarak bu büyük zam paketlerini açıkladı.
   Elektrik tarifelerinde  yüzde 130 oranında rekor artışa gidildi.
Doğalgaza %25 ile %50 oranında, Motorine 1 lira 29 kuruş, benzine 61 kuruş, LPG’ye 78 kuruş zam geldi. Köprüye %25 , Tünele %15 , MTV %25 zam yapıldı.
Temel ihtiyaç olan herseye zam. Mevcut faturalarını ödemekte zorlanan vatandaş bu zamlardan sonra iyice çaresiz kalacak.
Pasaport bedeli %36 zam . Dünyada yurttaşlarına vermek zorunda olduğu kimlik belgesine her yıl otomatik zam yapan başka ülke yok.
Çalışanların ve emeklilerin maaşları daha ellerine geçmeden hızla eridi.
Bu korkunç pahalılıkla nasıl mücadele edeceğini bilemeyen vatandaş ne yapsın.  Evde tencere kaynayacak, çocuklar eğitim alacak, bu zor kış şartlarında ev ısınacak... Halk, en temel insani ihtiyaçlar nasıl karşılanacak diye kara kara düşünürken, hükümet zam üstüne zam yapmaya devam ediyor.
Bu ülkede küçücük çocuklar bile ekonomi takip etmeye başladı. Arkadaşlarıyla gezip tozup eğlenecek, derslerle ilgili konuşacak yaştaki çocuklar, dersi bırakıp, ekonomiyi düşünmeye başlamış.
Ev ekonomisini yok eden, ailelerin umutlarını çalan, yok eden kurumlar; kilitlerin, zincirlerin arkasına saklanarak bu işten kurtulamayacaklar.
Hayat pahalılığının ezip geçtiği ailelerin çığlığını duymayan saraylılar, bu yaratılan adaletsizliğin bedelini mutlaka ödeyecekler.​
Artık yeter! Vatandaş sizden umudu kesti,sandığı sabırsızlıkla bekliyor.Geliyor gelmekte olan.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.