Başkan Savcı, eski günlerindeki gibi şantiye şefliğine döndü

Başkan Savcı, eski günlerindeki gibi şantiye şefliğine döndü

Başkan Savcı, eski günlerindeki gibi şantiye şefliğine döndü

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Yenipazar İlçesi"nin 19 yıllık belediye başkanı Zafer Savcı ilçe içerisinde önce altyapı çalışmalarına start verdi, ardından çalışmaların tamamlandığı cadde ve sokaklarda hızla üst yapı çalışmalarına geçti.
2009 yılında ilçenin kanalizasyon ve atık su arıtma tesisi projelerini tamamlamayı hedeflediğini söyleyen Başkan Savcı, adeta belediye başkanlığı öncesinde olduğu gibi şantiye şefi gibi çalışıyor. 19 yıl önce Anavatan Partisi"nden Yenipazar"a Belediye Başkanı seçilen ve 2003 yılında AKP saflarına katılan Başkan Savcı, Belediye Başkanlığı görevinden önce 1975–1980 yılları arasında Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü bünyesinde şantiye şefi olarak görev yapıyordu. İlçesi"nde devam eden altyapı ve yol çalışmalarını eski günlerinde olduğu gibi adeta şantiye şefi gibi denetleyen Savcı, “Yenipazar"da 4 koldan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabii ki yol çalışmalarımızda yağmur suyunun akışını da hesaplamamız gerekiyor. Çünkü ilçe merkezine dağlık bölgelerden yağmur suları akıyor. Biz de yol çalışmasında hem dikine hem de enine santim santim çalışma yapıyoruz. Ayrıca buradan bir de çok önemli bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum. Şayet yol çalışmasını düz yaparsanız yol çabuk çöker. Biz de yolda yüksek kot seviyesi yaparken kenarlarda kot seviyesi düşük olur. Böylece yol kemer vazifesi görür ve çökme olmaz” dedi.
İlçe İçerisinde 4 ekibin aynı anda çalıştığını söyleyen Başkan Savcı, “Biz kanalizasyon çalışması için bir yandan yerin altına inerken bir yandan da sıkıştırma çalışmamızı tamamlayıp, süratle üst düzenlemeye geçiyoruz. İyi havaları değerlendirip bu projemizi sonlandırmayı hedefliyoruz. Kanalizasyon, yağmursuyu projelerinde ilçenin tüm cadde ve sokaklarını kazıp, tüm altyapı çalışmasını tamamladıktan sonra üst düzenlemeye giderseniz, bu halkı çileden çıkarır. Bu yöntemle artık dünyanın hiçbir yerinde çalışma yapılmıyor. Biz bir yandan alt yapı çalışmamızı tamamlıyor bir yandan da üst düzenlemeye geçiyoruz” dedi.
Yenipazar"da toplam 58 bin metrekare alanda altyapı ve yol çalışmasının yapılacağı öğrenilirken, altyapı çalışmasında yüzde 50"lik düzeye gelindiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.