BAŞKAN TOYRAN'DAN DA AĞIR CEVAP GELDİ

BAŞKAN TOYRAN'DAN DA AĞIR CEVAP GELDİ

TOYRAN: KEMAL BAŞKAN'IN YAPTIĞI SU ALMAYA BAŞLAYAN GEMİYİ TERK ETMEKTİR

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
Sökespor Kulübü Başkanı Kemal Sayın'ın  basın toplantısı düzenleyerek, Söke Belediyesi'nden ve Belediye Başkanı Süleyman Toyran'dan yeterli desteği göremediğini yönündeki ağır eleştirilerine cevap geldi. Sökespor Kulüp Başkanı Kemal Sayın’ın yaptığı basın toplantısında ayrıca 13 Haziran'da yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklayıp, "Süleyman Toyran Belediye Başkanı olduğu sürece Sökespor'la işim olmaz" demişti.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran da dün bir basın toplantısı düzenleyerek, kendisine, Başkan Yardımcısı Amet Karakaş'a ve Kulüp Muhasibi eczacı İbrahim Muslu'ya yönelik eleştirilerine cevap verdi. Basın toplantısında Sökespor Kulüp Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Söke Belediye Meclisi Spor Komisyonu Üyeleri İbrahim Muslu, Yusuf Yaya ve Metin Sakalar da Başkan Toyran'ın açıklamalarını destekler nitelikte açıklamalarda bulundular.
Başkan Toyran açıklamasında özetle, “Aslında 13 Haziran’da yapmayı düşündüğüm bir açıklamayı çeşitli nedenlerden dolayı öne almak durumunda kaldık. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Sökespor Başkanı Kemal Başkanın yaptığı bir açıklama vardı. Sökespor, ligi şampiyon olarak tamamladı. Biz de Başkan olarak bunun hazzını yaşadık. Bu şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ettik, bunu da ilettik ama ne yazık ki, şu anda konuşmamamız gereken şeyleri konuşuyor olmak beni ayrıca üzecek. Kemal Başkanın öyle bir açıklamayı neden yapma gereği duyduğunu bilmiyorum. Konuyu başından itibaren ben de kısa bir özet geçtikten sonra Kemal başkan’ın yaptığı açıklamaya karşılık bizim de söyleyecek bir iki sözümüz var. Kemal başkan önceden Sökespor’da yöneticilik yapmış, benim tanımadığım bir arkadaş. Birgün İbrahim abi, Abdullah Arıcı, Yalçın İkizek ile yanıma geldiler. Sökespor yönetimine talip olduğunu ve bunu çok istediğini söyledi. Ben de ‘Bak’ dedim. ‘Sen Söke’nin yabancısısın, olası bir başarısızlık bizleri de sıkıntıya sokar’ dedim. Kendisi ‘ben eskiden yöneticilik yaptım, beni tanırlar, bir sıkıntı çıkmaz, yüzünüzü kara çıkarmam, siz bana takımı verin, ben para-pul istemiyorum, sadece desteğinizi istiyorum’ dedi. ‘Ben takımı şampiyon yapacağım. Bunun için de 400 bin liralık bütçe yeterli olacaktır. Bu 400 bin liranın 50 bin lirasını ben cebimden koyacağım, 100 bin lirasının yönetim kurulundaki arkadaşlar tarafından karşılanacak.’ dedi. 250 bin liralık katkıyı da Belediyeden beklediklerini söyledi. Söke Belediyesi’nin yıllardır kulübe otopark gelirleriyle bir katkı sağladığı biliniyor. Bu şartlarda el sıkıştık. İlk etapta Söke’de her kesimi kucaklayacak bir Sökespor yönetimi oluşturmasını istedik ve bu şartlarda lige başladık. Kendisinin idealleri olduğunu, hedefinde Sökespor’u şampiyon yapmak olduğunu söyledi. Ben kendisine Sökespor’un 270-280 bin lira civarında borcu olduğunu söyledim. Bu borç eski bir borç, kangrenleşmiş, her gelen yönetim devralmakla yükümlü oluyordu. Ben Süleyman Toyran olarak ‘bir iki sene rolantide gitmeyi, bu borçları kapadıktan sonra iki sene sonra lige güçlü olarak girmeyi istiyorum’ dedim. ‘Sen merak etme, para işinde sizi sıkmayacağız. Ben başkan olmak istiyorum buraya’ dedi. O şartlarda hakikaten özverili çalıştı. 400 bin lira bir bütçeyle yola çıktık. Geçen sezon 700 bin lira civarında bir harcama yapılmış. Hadi yüzde 10, 20, 30, aşmış olsun 500 bin lirayla bu işin bitmesi lâzım ama karşımıza 700 bin liralık bir tablo çıktı. Bir de, benim de bilgimin olmadığı bir 100 bin liralık banka kredisi kullanımı var. İşler o durumdan bu duruma geldi. İşin çıkmaza gittiğini gören Kemal Başkan yaptığı basın açıklamasında Başkan Süleyman Toyran’ın yapancı olması nedeniyle kendisine soğuk baktığını söylüyor. Ben kendisine sadece dışarıdan geldiği için kendisini kabullendirmede zorlanacağını ifade ettim. Bu soğuk bakmaksa soğuk bakmak diyebiliriz buna” dedikten sonra diğer eleştirilere de satır başlarıyla cevap verdi.
Söke Belediye Başkan Toyran açıklamasının devamında “Sökespor bu sezon 20 tane maç yaptıysa en az bunun 10 tanesini birlikte izlemişizdir. Süleyman Toyran belki en fazla tesislere giden bir Başkan. Yöneticilerin dahi burada söyledikleri eski Başkanlara ulaşmakda zorluk çekiyorduk, size ulaşmakda hiç bir zorluk çekmiyoruz. Makamda da en az 5 defa görüştük. Burada arkadaşların beklentileri nedir benden onu anlamakta zorluk çekiyorum. ‘Ne zaman Mimar Otomotiv’den destek aldık, ondan sonra aklına Sökespor’u desteklemek geldi’ demiş. Arkadaşlar bana gelen verilerde katkı sağlayan kuruluşların listesi var. O listede Mimar Otomotiv neden yok?” dedi. 
(BAŞKAN TOYRAN'IN AÇIKLAMALARINI YARIN DA SÜRDÜRECEĞİZ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.