"BAŞKANIMIZ ÇERÇİOĞLU CHP TARİHİNE GEÇMİŞTİR”

"BAŞKANIMIZ ÇERÇİOĞLU CHP TARİHİNE GEÇMİŞTİR”

Aydın B.Ş.B. Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, CHP 37. Olağan Kurultayı’nı değerlendirdi.

CHP’nde 37. Olağan Kurultay yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, katıldığı bir televizyon programında kurultayı değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Akkentli, “Bence Aydın için de çok önemli bir kurultaydı. Herkesin gururlandığı, gurur duyduğu bir gün olduğunu düşünüyorum. Çünkü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu divan başkanıydı. CHP’nin tarihine geçti. CHP tarihinde divan başkanlığı yapan ilk kadın oldu. Ve son derece güzel yönetti. Bu Aydınımızın gururu.” dedi.

5-004.jpg

Cumartesi sabahı başlayan ve iki gün süren CHP 37. Olağan Kurultayı  Parti Meclisi, Bilim, Kültür ve Sanat Platformu ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimlerinin tamamlanmasıyla sona erdi. Divan başkanlığını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı kurultayda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığa seçildi.

1-021.jpg
Yapılan kurultayı Maraton Tv’de yayımlanan Sabah Maratonu adlı programda ele alındı. Programa telefon bağlantısı ile katılan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, program yapımcısı Erol Özhavutçu’nun sorularını yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

2-017.jpg
Özhavutçu, Akkentli’ye ilk olarak geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP 37. Olağan Kurultayın nasıl geçtiğini, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yansımalarını sordu. 

4-015.jpg

AKKENTLİ: “ÇERÇİOĞLU, AYDIN’IN GURURU OLMUŞTUR”

Kurultayın Aydın için de önemli bir kurultay olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Akkentli, ” Taraflı tarafsız, partili partisiz herkesi ilgilendiren bir kurultay yaşadık. Herkesin gururlandığı, gurur duyduğu bir gün olduğunu düşünüyorum. Çünki neden? Aydın Bşb Özlem Çerçioğlu divan başkanıydı. CHP’nin tarihine geçti. CHP tarihinde dİvan başkanlığı yapan ilk kadın oldu. Ve son derece çokta güzel yönetti. Bu Aydınımızın gururudur Büyükşehir belediye başkanımızın Çağdaş Türk Kadınının, Türkiye’deki temsilcisi, Atatürkçü, Cumhuriyet Kadını olmanın bir ödülüdür. Orada divan başkanlığında çok güzel bir görev yerine getirdi. Bizlerde sayın başkanımızın yanında birlikte orada 3 gün boyunca beraberdik. Orada sayın başkanımıza gösterilen ilgi alakayı ben Aydın’a gösterilen ilgi olarak algıladım. Sayın Başkanımızda alçak gönüllülükle tüm tebrikleri kabul etti. Divan başkanlığı için başkanımıza bir oda ayrılmış. Başkanımızın odası doldu taştı. Bütün delegelerimiz, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanlarımız hepsi tebriğe geldiler. Bu hepimizin gururudur. Sayın Genel Başkanımız kendisi ile devamlı iletişim halinde oldu ve son derece düzgün adına yakışır şekilde yönetim oldu. 2-3 gün boyunca CHP’nin tek karar vericisi konumunda görev yaptı. Çok güzel bir kurultay oldu çok güzel bir kurultay geçti. Ülkemize, Aydınımıza ve partimize hayırlı olsun. Mutlaka parti de üst düzey yöneticilik yapan kişilerin olması geren bir yer divan başkanlığı. Ankara’nın 3 gün boyunca havasını teneffüs ettik. Çok güzel izlenimlerle geri döndük. “dedi.

part2-(2).jpg
Programın devamında Özhavutçu, Akkentli’ye Özlem Çerçioğlu’na milletvekiliği veya Genel Başkan Yardımcılığı teklifi yapılıp yapılmadığını sordu.

part2-(1).jpg

AKKENTLİ: “TOPUKLU EFE’NİN KURULTAYDA YAPMIŞ OLDUĞU KONUŞMA DÜNYAYA BAKIŞINI GÖSTERİYOR”

Akkentli, Başkan Çerçioğlu’nun her görevi layıkıyla yapabilecek,  kaldırabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu zaten tüm Türkiye’nin gördüğüne dikkat çekerek, her zaman Parti Meclisine önerilen isimlerin başında geldiğinin altını çizdi. Akkentli, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız zaten görev yapmış olduğu süre içerisinde sürekli olarak parti yöneticiliği görevini yaptı. Sürekli genel başkanlar tarafından Parti Meclisi’ne önerilen delegenin takdir ettiği ve hem halkla hem de yöneticilerle çok iyi iletişim kurabilen bir parlamenter olarak aklımızda kaldı. Ben gençlik kolları başkanlığı yaptım dönemden çok iyi biliyorum. Özlem Çerçioğlu belediye başkanlığı döneminde de Türkiye’de bir çığır açmıştır. Sosyal Belediyecilikte adını altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye’nin şeref yıldızı olmuştur. Halkımız hangi noktada büyükşehir belediye başkanımızı değerlendirmek isterse Büyükşehir Belediye başkanımız o noktada yürüyeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her görevi layıkıyla yapabilecek kaldırabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu zaten tüm Türkiye gördü. Özellikle kurultayda yapmış olduğu konuşma ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızın Türkiye’ye insanlara dünyaya nasıl bakmış olduğunu bir kez daha görmüş olduk.Fikirlerini ortaya koymuştur. " dedi

part2-(3).jpg

AKKENTLİ “CHP ÜLKE KURAN PARTİDİR”

Bir takım söylemler var. İşte kurultayımızın bu kadar coşkulu ahenkli ve son derece demokratik bir ortamda geçmesinin hazımsızlığını içine sindiremeyen bazı yerler var. Bu noktada CHP’nin işte bunlar iktidara yürüyüşün ayak sesleri olduğundan rahatsızlık verebilir. Hiç sorun değil. Biz ülke kuran bir partiyiz. CHP içişleri bakanlığına dilekçe verilip kurulan bir parti değil savaş meydanlarında kanla kurulan bir partidir. Mücadelenin adıdır. Kuvai Milliye’nin adıdır. Kökleri Adıyaman’da, Balıkesir’de, Kars’ta, Ardahan’da Trabzon’da, Konya’da, Aydın’da, İzmir’de, Afyon Kocatepe’de dir. Onun için biz bunlarla yıllarca mücadele ettik. CHP kurultayındaki renklere efendim CHP’deki ahenge takılan insanlar, sayın başkanımızın üzerindeki bazı kıyafetleri başka noktalara çeken insanlar hemen yan tarafımızdaki adaların üzerindeki bayraklara bakacaklar. Ondan sonra sayın başkanımız Özlem Çerçioğlu’na laf söyleyecekler. Onun haricinde sayın başkanımız Aydınımızı son derece iyi temsil etmiştir. İnanın orada tvler verdi vermedi bilmiyoruz. Hatta olayın bu kadar büyük olduğunu da fark etmedik. Ben dün Sayın Başkanımız Aydın’a geldiğinde Söke’deki dün makamda otururken, bir çok insanlar geldi ziyaret etti. Sayın Başkanımızı aradım biz orada olayın farkında değiliz. Aslında olay çok farklı yere yürümüş gitmiştir. Yapmış olduğu konuşmayla inanın oradaki kurultay delegeleri tarafından ayakta alkışlandı. Yani bunlar Çerçioğlu’nun hayata bakışıdır bu. Siyasal anlamda hayata bakışıdır. Bunu biz yakın olarak hepimiz biliyorduk. Örgütlerimizde biliyordu. Orada çok güzel bir birliktelik sağlandı. Erol Abi en önemli konu bu. Orada büyükşehir belediye başkanımız il başkanımız ilçe başkanımız ilçe belediye başkanlarımız ilçe başkanımız Ali Kemal Özcan ile birlikte orada son derece tank gibi bir Aydın Örgütü vardı. 

part2-(4).jpg

AKKENTLİ “AYDIN ÖRGÜTÜ KURULTAYA DAMGA VURDU”

 Aydın’ın kurultaya damga vurduğu bir gün oldu. Biliyorsunuz CHP parti meclisine seçildi Aydın milletvekilimiz Bülent Tezcan. Onu da buradan tebrik ediyoruz. Süleyman Bülbül Aydın milletvekilimiz Parti Meclisi Üyesi oldu onu tebrik ediyoruz. Hüseyin Yıldız bundan 20 gün evvel parti yönetim kuruluna seçildi. Aydın’ın bütün milletvekillerimizin önemli görevleri var. Kendilerini tebrik ediyoruz. Kendilerini kutluyoruz bu noktada. Ve onun neticesinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu divan başkanlığına seçilmiştir. Yani bu gazeteciler içinde örgütler içinde Aydın’da yaşayan insanlar içinde çok önemli bir görev olduğunu düşünüyorum. Güzel bir kongre atlattık. İnşallah bunun yansımaları ülkemizi çok iyi noktalara getireceğini düşünüyorum. 2023 de seçim olursa eğer bu parti meclisinin partimizi seçime götüreceğini ve başarıyla çıkacağını düşünüyorum. Orada ülkemizin çeşitli noktalarından il başkanlarımızla görüşmelerde bulunduk. İlçe Başkanımız Ali Kemal Özcan’da bölge toplantılarına ilçe başkanları toplantılarına katıldı. Bölge bölge oradaki izlenimleri de aldık. Allah’ın izniyle hayırlısıyla bu yol iktidar yoludur. İktidar kurultayına gittik. İktidar kurultayını Türkiye’de iktidarı çok özümseyip ve ismi sürekli iktidarla anılan, başarıyla anılan, onurla anılan, şerefle anılan bir kişide divan başkanlığı görevini yaptı. Biz görevimizi yaptık. Bundan sonrası halkımızın desteğiyle CHP’yi iktidara getirmek.”

kullan-manset.jpg

AKKENTLİ:”SÖKE BELEDİYE BAŞKANININ KURULTAY DELEGESİ OLMASINI ÇOK İSTERDİM”

Program yapımcısı Özhavutçu, Akkentli’ye son olarak Söke Belediye Başkanını kurultayda göremediğini, bu konudaki görüşünü sordu.


CHP İl Başkanlığı seçimlerinde CHP Kurultay delegesi olarak yazılmak istenen kişilerin bu listeye yazılabildiğini belirten Akkentli, 16 kurultay delegesi içinde Söke Belediye Başkanının olmadığını ancak bunun başkanın kurultaya gelmemesini gerektirecek bir durum olmadığını ifade etti. Akkentli, konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “16 tane kurultay delegemizin içinde Söke Belediye başkanımız yoktu. Ama Söke Belediye Başkanımızın kurultaya gelmemesini gerektirecek bir sebep değil. Yani neden geldi neden gelmedi ben bu durumu bilmiyorum. Tabi bu bizim suçumuz değil, il başkanımızın da kabahati değil. Neticede seçime giriyorsun bir taraf oluyorsun. Doğru tarafta yer alanlar kurultay delegesi oluyor. Olmayanlarda yer alamıyor.Ancak oradaki yaşanan süre içerisinde Söke Belediye Başkanının kurultay delegesi olarak temsil edilmesini bir Sökeli olarak çok isterdim ben. Allahın izniyle ilerleyen dönemlerde Ankara’da belediye başkanlığı boyutunda kurultay delegesi olarak temsil etme şansını yakalayacağız. Yani bundan kimsenin şüphesi olmasın. İlçe başkanımızda Söke belediye başkanımızla birlikte partimiz Ankara’da kurultaylarda delege olarak temsil edilecek. Gelip havayı koklamak lazım olayı yaşamak lazım. Kurultay ruhunu yaşamak lazım. Önemli olan CHP’lilik ruhudur. Önemli olan partinin içerisinde mücadele etmenin ruhudur


AKKENTLİ “ YDK ÜYELERİMİZ İLE HELALLEŞTİK”
.Yüksek Disiplin kurulu üyeleri var. Beni partiden ihraç eden.Tüm yüksek disiplin kurulu üyeleri orada. Kendileriyle konuşurken zaten beni hatırlıyorlar. Bülent Bey’de yanımızdaydı Bülent Tezcan. Orada gereken her şey yeniden yüz yüze konuşuldu. Ben bu kötü süreci yaşarken CHP hakkında bir kere kötü bir şey söylemedim. Bir tane CHP Genel Başkanı aleyhine hiçbir şey söylemedim. Ben benim yakamdan CHP rozetini çıkarabilirler ama kalbimden çıkaramazlar noktasında hareket ettim. Neticede bugün tekrar CHP üyesiyim. Partimiz için kurultaya katıldım. Kurultayda Özlem Başkan divan balkanı oldu. Bende bu süreçte orada aktif rol aldım. Bundan daha gurur verici bundan daha onur verici bir durum olabilir mi?. Bir siyasetçi için. Onun için önemli olan partililiktir. Önemli olan ben delege seçildim. Ben delege olmadım şudur budur efendim o orası değildir. Önemli olan partililiktir. CHP’liliktir. Önemli olan Atatürk’ün, altıok’un ideolojisini benimsemektir. Siyasettir bu bugün olur yarın olmaz. Ama partiyi asla yalnız bırakmamak lazım. 

 kullanmanset.jpg
CHP YÜZYILDIR DİMDİK AYAKTA 
Partiler dilekçe verilip açılıyor işi bitince  kapatılıyor. En kralı 30 sene sonra kapatılıyor. Ama CHP 98 yıllık bir parti. 98 yıldır bu partinin bir ideolojisi var. Ve CHP bu ideolojiyle ayakta kalıyor. Sayın Genel Başkanımız 13 tane iktidara gitme yolunda bir metin hazırladı. Bunu tüm belediye başkanlarımızın ezberleyip vatandaşa anlatması gerekiyor dedi. Allah’ın izniyle biz bu yolda ilerleyeceğiz. Orada gördüğümüz izlenim bizleri çok umutlandırdı. Çok mutlu oldum. Tüm herkesin ortak ittifakıyla CHP’yi Allah’ın izniyle, halkımızın desteğiyle, belediye başkanlarımızın büyük başarısıyla. Bunu unutmayalım. 11 büyükşehir belediye başkanımızın bu noktada çok büyük başarısı var. Özlem Çerçioğlu’nun CHP’ye katmış olduğu değeri tabi Aydın’da hepimiz biliyoruz. Yüzde 25’lerden yüzde 56’lara gelen oyumuz var. Türkiye’nin genelinde böyle bir tablo var. Allah’ın izniyle 2023’te olursa bir erken seçimde partimizde, partililerimizde iktidarı görmeye, iktidara hazır olsunlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.