Başkanların yıkım tartışması

Başkanların yıkım tartışması

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI BERBEROĞLU KİRACISI TARAFINDAN KENDİ İŞ YERİNE YAPILAN KAÇAK EKLENTİYİ BELEDİYENİN KASITLI OLARAK YIKMADIĞINI SÖYLEDİ


Gerçek Gazetesi
Kuşadası; eski ve yeni başkan arasında yaşanan yıkım tartışmasını konuşuyor. Kuşadası'nda yıllardır birbirinin ezeli siyasi rakibi olan eski ve mevcut başkan arasındaki büyük yankı uyandıran tartışma, eski başkan Engin Berberoğlu'nun ailesine ait işyerinin önünde kiracı tarafından yasalara aykırı olarak yapılan kaçak eklenti yüzünden çıktı. İki başkan yaptıkları açıklamalarla birbirlerini suçladı.
Belediyeye resmi dilekçe ile başvuran eski Kuşadası Belediye Başkanı Engin Berberoğlu, kiracıları tarafından işyerinin önüne yapılan inşaatın kaçak olduğunu belirterek, belediyeye defalarca başvurmasına rağmen buranın yıktırılmayarak kendisinin kamuoyunun gözünde güç duruma düşürülmeye çalışıldığını söyledi. Eski Başkan Berberoğlu, annesinden kalan ve sahibi oldukları Güvercinada Caddesi'ndeki işyerinin çekme mesafesinde kiracısı tarafından kaçak olarak yapılan yasalara aykırı kapalı bölümün yıktırılması için belediyeye 3 kez dilekçe verdiğini ancak Belediye Başkanı Akdoğan'ın hiçbir girişimde bulunmayarak kendisini kamuoyunda töhmet altında bıraktığını öne sürdü. Berberoğlu, Aydın Valiliğine ve İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulunacağını belirterek, Güvercinada Caddesinde aile olarak sahibi olduğumuz işyerindeki çekme mesafesine kiracı tarafından tüm uyarılara rağmen yaptırılan kapalı alanın yıktırılmamış olması nedeniyle spekülasyon oluşturulmaktadır. Bu durum nedeniyle kamuoyunda Başkan Akdoğan'ın kendisine kıyak yaptığı şeklinde söylentiler yayılmakta ve duyumlar almaktayım. Oysa durum böyle değildir. Ailemize ait olan söz konusu işyerini kiraya vermiştim. Halıcı olan kiracım, benden izin almadan işyerinin önündeki bahçe alanına kapalı bölüm yaptırdı. Ben, Kuşadası Belediye Başkanlığına üç defa dilekçe vererek bu ek yapının benim iznim olmadan yaptırılmış olduğunu bildirdim ve Belediyece yıktırılmasını istedim. Ancak, Başkan Akdoğan, bu başvurularımın gereğini yapmadı. Akdoğan'ın, benim dilekçelerimde istediğim gibi çekme mesafesindeki bu kapalı bölümün yıkım işlemini yerine getirmemesinde kasıt olduğu kanısındayım. Amaç, Fuat Akdoğan'ın bu yıkımı yapmayarak bana ayrıcalık tanıdığı, onunla aramızda sanki işbirliği varmış gibi bir izlenim oluşturmaktır. Akdoğan, bu davranışıyla beni kamuoyu önünde töhmet altında bırakmak istemektedir. Verdiğim üçüncü dilekçe sonucunda kiracımın çekme mesafesine yaptırdığı kapalı bölüm yine yıktırılmaz ise, Belediye Başkanı hakkında Aydın Valiliğine ve İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulunacağım dedi.
Berberoğlu'nun iddialarının doğru olmadığını ileri süren Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise hiç kimseye karşı bir ayırım yapmadıklarını belirterek, geçen yıl başlayan ve turizm sezonu nedeniyle ara verilen yıkım çalışmalarına tekrar başladıklarını ve sırası gelince Berberoğlu'na ait söz konusu yerin de yıkılacağını açıkladı. Kuşadası Belediye Başkan vekili Abdullah Sarı ise herhangi bir amaçla yıkımların ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirterek, Sayın Berberoğlu'nun belediyemize yıkım için başvurduğu doğrudur. Ancak, burada yazıldığı şekilde onu töhmet altında bırakmak gibi hiç kimsenin bir niyeti yoktur. Kuşadası genelinde kapsamlı bir yıkım çalışmasına geçen yıl başlamıştık. Araya turizm sezonu girince bu tür yıkımları durdurduk. Turizm sezonu biter bitmez de yeniden yıkımlara başladık. Kuşadası'nın değişik bölgelerinde sırayla yıkımları gerçekleştiriyoruz. Şu anada kadar 200'e yakın yıkım gerçekleştirdik. Güvercinada Caddesi'ne sıra gelince söz konusu yer de yıkılacaktır. Burayla ilgili tespitlerimiz yapılmış ve kaçak olduğu belgelenmiştir.. Kimseye ayrımcılık yapmadığımız gibi, birilerini töhmet altında bırakmak için yıkım yapmadığımız gibi iddialar doğru değildir diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.