BAY X KENDİSİYLE ÇELİŞTİ

BAY X KENDİSİYLE ÇELİŞTİ

BAY X TAYLAN OKTAY'IN İDDİALARINI KONTROL MÜHENDİSLERİ ÇÜRÜTTÜ

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın kamuoyunda bir süredir asılsız iddialarla gündeme gelen Aydın Kent Meydanı, işin uzmanları tarafından Aydın’a yakışır, Türkiye’nin en modern meydanı olarak gösteriliyor. Bunun yanında Kent Meydanındaki havuzun Türkiye’de ilk ve dünyada da birkaç örneği olan nadir havuzlardan olduğu biliniyor. Kent Meydanı ile ilgili olarak bugün Aydınpost isimli internet sitesinde Erman Çetin'e açıklamalarda bulunan ve kendisini bay x olarak tanıtan Taylan Oktay isimli sözde gizli tanık çelişkili açıklamalarıyla işin uzmanlarını güldürdü. 

Kent Meydanının yapımında kontrol mühendisi olarak görev yapan Özgür Kanlı, Fırat Gür ve Sinan Yamen'in yaptıkları yazılı açıklama ile Taylan Oktay'ın iddialarını yalanladılar.

KENT MEYDANI TÜRKİYE'YE ÖRNEK

Kontrol mühendislerinin ortak açıklamasında, "Aydın kamuoyunda bir süredir asılsız iddialarla gündeme gelen Aydın kent Meydanı, Aydın’a yakışır, Türkiye’nin en modern meydanlarından biridir. Bunun yanında Türkiye’de ilk dünyada da birkaç örneği olan nadir havuzlardan da biridir. Işık, ses, alev, su ve bunların binlerce karmaşık kombinasyonu ile çeşitli efektlerden oluşan bir havuzdur. Bunun yanında meydan, kafeteryalar, havuz ve peyzaj düzenlemelerini içeren 40 bin m2 lik bir düzenleme alanıdır." denildi.

MALİYETİ DE UYGUN

Kent Meydanının maliyetinin de uygun olduğu belirtilen açıklamada, "Bu işe harcanan para alana bölündüğünde işin metrekare yaklaşık maliyeti 850 TL’dir. İşin inşaat maliyetleri göz önüne alındığında ve uygulanan malzeme kalitesi de düşünüldüğünde oldukça uygun ve makul bir iş yapıldığı ortadadır." denildi.

BAY X ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

Bay x olarak bir yayın kuruluşuna konuşan Taylan Oktay'ın çelişkili ifadelerinin de çürütüldüğü ortak açıklamada, "Bugün bir yerel internet sitesinde kendine bay x diye tanımlayan şahıs aslı astarı olmayan gerçekten uzak bir açıklama yapmıştır. Bu kişinin konuşma metni dinlendiğinde nasıl çelişkili ifadeler kullandığı görülecektir. Şöyle ki, bir cümlesinde bahsettiği sistemin 80 bin TL’ye yapılabileceği, bir kaç cümle sonra da bu sistemin 2,5-3 milyon TL’ye yapılabileceği, dünyada eşi benzeri olmayan ender imalatlardan birisi olduğunu kendisi söylemektedir." denildi.

SİSTEMİN REFERANSI ÇOK SAĞLAM

Ortak açıklamada, "Bahse konu sistem Alman firması tarafından yapılmış olup firma referansları arasında Burj Arap otelinin havuzu, Pekin olimpiyatlarında kullanılan sistemler gibi çok önemli referansı olan firma tarafından yapılmıştır. Kaldı ki, bahse konu sistem ve tüm malzemelerin Almanya’dan Türkiye’ye nakli bile yerel internet gazetesinde yüzü kapatılarak açıklama yapan Taylan Oktay isimli kişinin bahsettiği 80 bin TL’nin kat kat üzerinde olduğu açıktır. Bunun yanında bu imalatlar Alman mühendis ve teknik ekibi tarafından yapılmıştır. Bu ekip uzun süre Aydın’da konaklayarak işi tamamlamışlardır." denildi. 

AÇIKLAMALAR CİDDİYETTEN UZAK

İddiaların Aydın BŞB'yi karalamaya yönelik olduğu belirtilen ortak açıklamada, "Dolayısıyla internet sitesinde açıklama yapan şahsın açıklamaları gerçekten uzak, çelişkili, belediyeye yönelik karalama ve Aydın halkını kandırmaya yöneliktir. Bunun yanında bahse konu iş, Sayıştay denetçisi ve mülkiye müfettişleri denetimlerinden geçmiş olup herhangi bir sorun bulunamamıştır. Son derece özel imalatlardan oluşan meydan ve havuz düzenlemesi için belediyemiz için herhangi bir müşavirlik ihalesi yapılmamış olup tamamen belediyenin kendi personeli olan mühendis ve teknik elemanlar tarafından yapılmış, iş başarılı şekilde sonuçlandırılmıştır. İşe ait kesin hesap çalışmaları devam etmekte olup yapım işleri genel şartnamesi hükümlerine göre işlemler yürütülmektedir. Yaklaşık 1,5 yıldır çalışan ve Aydın halkının ilgi odağı olan, her akşam binlerce Aydınlının dinlendiği, eğlendiği, stres attığı tesis haline gelmiştir. Asılsız iddialar bu iş için  gece gündüz çalışarak emek harcayan ve başarılı şekilde iş çıkaran teknik elemanları fazlasıyla üzmüştür. Ayrıca bu asılsız iddialarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli başvurular yapılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.