Baydar: Kaağşımıze kimi  koyallesse yeniceeez...

Baydar: Kaağşımıze kimi koyallesse yeniceeez...

Baydar, konuşmasında zaman zaman Aydın şivesini de kullanınca gönülleri feth etti.

Gerçek Gazetesi / Gülsüm TUNA
Germencik'te Ege Et şubesi açılışına katılan CHP Aydın milletvekili  Adayı Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, konuşmasında zaman zaman Aydın şivesini de kullanınca bir kez daha gönülleri feth etti.
Metin Lütfi Baydar konuşmasında, "Bu AKP'nin 2011'de seçilen vekilleri önce 2011'de bizden bi dayak yedilee ağkasından 30 Mart seçimlerinde bi dayak daha yedilee sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Aydın'da bi dayak yedilee. AKP heyeti baktı ki olmeyo, 'ulen bunlar devamlı dayak yiipduru bi değiştirelim gari deyip üçünü de listeye kuymadılaa. Şimdi bu esasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Aydın'da açık ara birinciliğini kabul etmektir. Bunu bikeğee bööle biliceklee. Kimi koyerlerse yiniceezz.
Cumhuriyet Halk Partisi, güçlü ekibiyle, güçlü kadrosuyla halkımızın karşısında. Şimdi seçimde vatandaşın ağzına lafı kim verirse seçimi o alır. Vatandaşın ağzında kimin lafı va? Bizim lafımız va. Onlar bizim arkamızdan geliyoo. Onlar şööle, bööle deyo ama vatandaş ne deyyo iki maağış igrameye deyyo emekliye. Kötü mü oluu iki mağeş igrameye. Asgari ücret 1500 lira deeyyoz, devletin aldığı vergiyi almeycez deeyyoz kötü mü oluu?
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden Germencik memnun mu? 'evveeeett sesleri' Bütün Türkiye Aydın gibi olsa kötü mü oluu? biz de bunu yapalım diyoz. İşte bu genel seçimlerde öyle bir oy alalım ki, hem bunlara 2019'daki yerel seçimlerde bizim nasıl gümbür gümbür geleceğimizi gösterelim, hem de Aydın'da var ya bizim bi işaretimiz, ne diyooozz biz 'kalabalıktan beş beş beş sesleri' Bu olucek demi bu... Bak bunu yapmak üzere kendimi ve Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını Germenciğe emanet ediyom, sizleri de Allah'a emanet ediyoomm" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.