BAYDAR, MEB UYGULAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

BAYDAR, MEB UYGULAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın rotasyon ve atamalarının bir an önce düzeltilmesini istedi.

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın rotasyon ve atamalarının bir an önce düzeltilmesini istedi.
Baydar, konuyla ilgili açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanlığı, rotasyon duyurusu ile yine öğretmenleri yerinden yurdundan etme hazırlığındadır. Ne yazık ki AKP iktidarları döneminde eğitim, milli olmaktan çıkarıldı. Dershaneleri kapatacağını söyleyerek özel okulların her yerde açılmasına, etüt merkezlerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasına neden oldu. Bedava kitap dağıtıyoruz diye yapılan propagandalar karşısında velilerin daha fazla harcama yapmasına ve eğitimin neredeyse tamamen paralı hale gelmesine neden oldu. Yeni mezun olan öğretmenleri atamadığı gibi başka alanlarda iş bulmaları konusunda hükümetçe ve bakanlıkça teşvik etti, hatta iş bulamadıkları için azarladı. Atanamadığı için bunalıma girerek intihar eden öğretmenleri görmezden geldi. Kapitalist sistemin kucağına attığı öğretmenlerden hıncını alamamış olacak ki AKP Bakanlığı, bu seferde aynı okulda 15 yılını dolduran öğretmenlere rotasyon şartı getirdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP hükümetinin gerçekleştirmiş olduğu her türlü atama ve yer değiştirme girişimleri geçersizdir. TEOG’da bitmek bilmeyen skandallar karşısında çaresiz kalan bakanlık bu uygulamasıyla öğretmenlerin ne tür zorluklar ile karşılaşacağını hesap edebilmiş midir? Bu konuda bir önlemi var mıdır? AKP iktidarları döneminde gelen her uygulamanın çöktüğünü gördüğümüzden dolayı bu konuda da ellerine yüzlerine bulaştıracağını şimdiden söyleyebiliriz. FATİH projesinde bile karaya oturan bir bakanlıktan zaten ne beklenebilir ki?
Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarına bir uyarıda bulunmak istiyorum. Geçici hükümetin ve bakanlığın kararları altına imza atanlarda bu işin sorumlusudur. Meşru olmayan uygulamaların altında imzası bulunan veya katkıda bulunan bakanlık bürokratlarından da gün gelir mutlaka hesap sorulur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.