BAYDAR VALİ AYYILDIZ'I UYARDI

BAYDAR VALİ AYYILDIZ'I UYARDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar partisinin Germencik İlçe Örgütünü ziyaret etti.

Gerçek Gazetesi/Durmuş TUNA

VALİYE YAZIKLAR OLSUN

Baydar ziyaretinde yaptığı açıklamada, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’a sert çıktı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının Aydın Valisi tarafından engellenme girişimlerine "yazıklar olsun" diyerek tepki gösteren Baydar, "Valiye yazılar olsun, diyorum. Özlem Çerçioğlu hizmet etmek istiyor ama o engelliyor. Düşünülen proje Aydın'ı rahatlatacak ve Türkiye'de gündem oluşturacak bir proje ama Vali engel oluyor. Vali Hükümet sözcüsü gibi. Sen önce Aydın'a neden yatırım gelmiyor? Kayseri gibi, Konya gibi neden yatırım alamıyoruz ona bak! Özlem başkan senin rakibin değil. Senin rakibin diğer illerin valileri.

CHP örgütleri tamamen Özlem Başkan'ımızın yanındadır. Bir milletvekili olarak, Valiyi bu ayak oyunlarına alet olduğu için yazıklar olsun, diyorum. Aydın Valisi gölge etmesin, başka ihsan istemiyoruz" dedi.

"AYDIN VALİSİ’NİN RAKİBİ ÇERÇİOĞLU DEĞİL”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından yapılan ziyaretlerden AKP İlçe Teşkilatlarının rahatsızlık duyduğunu ifade eden Baydar, “Rahatsızlık duyacaklar. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanımız kamuoyunda oldukça destek gören ve kamuoyunun takdirini alan bir Belediye Başkanımız.” dedi. "Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı hizmetleri engellemek yerine başka şeylerle uğraşması gerektiğini düşünüyorum" diyen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “Aydın Valisi’nin rakibi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı değil. Aydın Valisi’nin rakibi Denizli Valisi veya İzmir valisi olabilir. Onlar ne yapmış ona bakılmalıdır” şeklinde konuştu.

Denizli Valisi’nin Özel İdarenin mallarının Denizli’de kalması için olağanüstü çaba sarfettiğini ifade eden Baydar, Ayyıldız’ın ise; Aydın’ın mallarının tamamına yakınını Ankara’daki bakanlıklara devrini sağladığını söyledi. Bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyen Baydar, “Aydın Valisi, Büyükşehir Belediyesi’nin iş yapmaması için, her hangi bir yatırım ortaya koymaması için elinden gelen kösteği koyuyor. Hoş bir durum değil. Aydın Milletvekili olarak bu durumdan rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

"AYYILDIZ DİĞER VALİLERİ ÖRNEK ALSIN"

Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın Denizli Valisi’ni arayıp Büyükşehir Belediyesi’yle Valiliğin çalışmalarını nasıl yürüttüğünü sorması gerektiğini belirten Baydar, “Buradan kendisini bir siyasi olarak uyarıyorum. Aydın Valisi gölge etmesin, başka ihsan istemiyoruz" dedi.

EN YETKILI MERCILERE KADAR İLETECEĞİM

CHP Aydın Milletvekili Prof.Dr Metin Lütfi Baydar, Aydın'da hizmetlerin engellenmesi yönünde yapılan uygulamaları TBBM genel kurulunda konuşacağım. Halkın hizmet almasını engelleyenleri en yetkili mercilere kadar ileteceğim. Örgütümüz ile beraber valinin engellemelerini halka kapı, kapı dolaşıp anlatacağım." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum