Bayraktar çiftçinin 22 Temmuz seçimlerinde AKP Hükümetine

Bayraktar çiftçinin 22 Temmuz seçimlerinde AKP Hükümetine

Bayraktar çiftçinin 22 Temmuz seçimlerinde AKP Hükümetine jest yaptığını söyleyerek, “biz de aynı jesti bekliyoruz” dedi.

Bayraktar çiftçinin 22 Temmuz seçimlerinde AKP Hükümetine jest yaptığını söyleyerek, “biz de aynı jesti bekliyoruz” dedi.
Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek (haber)
Söke"de Ziraat Odası tarafından oluşturulan Toprak, Yaprak ve Su Analiz Laboratuarı geniş bir katılımla açıldı. Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, Meclis Başkanı Mustafa Karababa, Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, İncirliova Ziraat Odası Başkanı İhsan Ayaydın, Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Ali Erkut, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Didim Ziraat Odası Başkanı, Ahmet Çetin, Meclis Başkanı Bahattin Demirtaş, Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Kemal Emir, Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Fuat Abacıoğlu, Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Saim Ulataş, davetliler ve bir grup çiftçi katıldı.
Söke Ziraat Odası Konferans Salonu"nda gerçekleşen konuşmalarda Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin yaptığı konuşmada, ”Artık bilinçli tarımın önünü açmamızın zamanı geldi. Atadan babadan kalan yöntemlerle çiftçilik yapmak hem verinde düşüş yaşanmasına neden oluyor hem de kaliteli üretimin önüne geçiyor. Bilinçsiz tarım maalesef girdi maliyetlerimizi de yükseltiyor. İşte bizde tarımda kaliteyi yakalayıp maliyetlerimizi aşağıya çekebilmek için 120 bin YTL harcayarak bu laboratuarı oluşturduk. Çiftçimiz artık toprağını tanıyıp o toprak yapısına göre arazisinde ürün yetiştirmeli. Ürün büyüme aşamasında sıkça kontrol edilmeli ve labarotuvar ortamında yaprak analizi yapılarak ne tür gübre ve ilaç istediği tespit edilmeli” dedi.
Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise, ”Türkiye genelinde faaliyet gösteren ziraat odalarımızın başkan ve yöneticileriyle sık sık bir araya geliyoruz. Çünkü ziraat odalarımız adeta birbirleriyle rekabet edercesine her gün çiftçi için yeni bir hizmet üretiyorlar. Söke ziraat odasını bu girişimlerinden dolayı kutlamak istiyorum. Söke ve bölge çiftçisini bilgilendirmek için daha önce konferans salonu oluşturup seminerler düzenlemişlerdir. Bugünde Toprak, Yaprak ve Su analiz laboratuarını oluşturmuşlardır. Bu sayede Söke"de de bilinçli tarımın önünü açmışlardır. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi Türk çiftçisinin büyük sıkıntı içerisinde de olduğunu da söyleyen Bayraktar, ”Sırayla Başbakandan başlayıp sırayla tüm Bakanlarımızı gezip tarım sektörünün büyük sorunları olduğunu anlatacağız.
Bu dönemde Hükümetimizden daha büyük destekler isteyip, Türk çiftçisi bu seçimlerde size jest yapmıştır. Bizde sizden jest bekliyoruz diyeceğiz” dedi. Ardından ziraat odası hizmet binası yanında yeni oluşturulan laboratuara geçildi. Burada kurdelenin kesilmesinin ardından laboratuarda görev yapan ziraat mühendisi Yeliz Ak ve Raziye Çetinkaya konuklara bilgiler verildi, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Konuklara pilav, keşkek ve ayran ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.