BEDENSEL ENGELLİ ABBAS KARABULUT ALTINCI ŞİİR KİTABINI ÇIKARIYOR

BEDENSEL ENGELLİ ABBAS KARABULUT ALTINCI ŞİİR KİTABINI ÇIKARIYOR

BEDENSEL ENGELLİ ABBAS KARABULUT ALTINCI ŞİİR KİTABINI ÇIKARIYOR


Gerçek Gazetesi
Ali GENÇLİ
Didim"de yaşamını sürdüren bedensel engelli şair Abbas Karabulut geçtiğimiz yıllarda çıkardığı beş şiir kitabını şiir severlerle buluşturmuştu.
“Tanıdıklarım Çok Tanıyanım Yok” adını verdiği, altıncı şiir kitabı son şiirlerinden oluşuyor. Dört yaşından beri, yanlış yapılan bir iğne yüzünden yatağa bağlı yaşamak zorunda kalan Abbas, bulunduğu bu zor koşulları kabullenmeyip mücadelesini sürdürerek yaşamayı seçmiş. Küçük yaşta babasını yitiren şair, yaz aylarında Didim Altınkum sahilinde, tekerlekli sandalyesi üzerinde şiir kitaplarının satışını yapıyor.
GİDİYORUM YALNIZLIĞA, UMUDU BÜYÜTMEK, ENGELSİZCE YAŞAMAK, İÇİNİZDEN BİRİ, ENGELLİ DEDİĞİNİZ KİM? adlı kitaplarından sonra yayına hazırladığı “TANIDIKLARIM ÇOK TANIYANIM YOK” adlı altıncı kitabının önsözünde okurlarına; “ 2009'dan beri yazmaya başladığım; kitap haline getirip, önünüze serdiğim, yazdıklarım biliyorum ki kiminize hoş, kiminize boş. 2014'te de sizlerle paylaşabilmek için kışın uzun gecelerinde gene yazmakla uğraştığım, yaşantımızdan ve geçmişten bazı örnek davranışları belki okursunuz, belki okumayı seven bir arkadaşınıza hediye edersiniz diye, 6'ncı eserimle muamma bir dünyada ve adeta sonsuz bucaksız bir evrende yaz yaz bitmez, anlat anlat söz yetmez. Fakat muhabbet olsun diye birbirimize bir şeyler anlatmak, hatırlatmak paylaşmak insanlığın en iyi davranışlarındandır düşüncesiyle yazdıklarımı sizlerle paylaşmak en büyük sevincim diyebilirim… Zaten şimdiye kadar tüm yazdıklarım, size karşı olan sevgime karşılık, sevgi ümit etmemdendir, yarın öbür gün dünyadan göçüp gittiğimde belki gönülden bir Fatiha ardımdan okumanız içindir. Ve bakın; Hz. Ali ne güzel söylemiş: “Çocuklarınızın yarın söz sahibi olmasını istiyorsanız, daha bugünden onlara iyi kitaplar hediye ediniz!”
Yoksa dünyalar benim olsa ne hareketsiz bedenime el ayak, ne de içim aşkıyla yanıp tutuşan sevdiğim kişiye kavuşmama çare olur. Fakat hani aşkı - sevdayı, hasreti - çileyi, sadece çeken sizler değilsiniz… Beterin beteri var : sözü hatırlatırken bu son eserim olan, “Tanıdıklarım Çok, Tanıyanım Yok” umarım birilerinize teselli olur.” diyor.
Bir hayali de yayınlanan tüm kitaplarını yeniden basarak satışından elde edeceği gelirle köyüne bir okul yapmak olan Abbas"ın bir örnek olacağını ümit ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.