Bekleviç ADÜ'de

Bekleviç ADÜ'de

GTP GENEL BAŞKANI TUNA BEKLEVİÇ GENÇLERİ VE GENÇLERİN SİYASETLE İLGİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

Gerçek Gazetesi
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından panel düzenledi. Panele Güçlü Türkiye Partisi (GTP) ve Anadolu'nun Genç Liderleri Hareketi Genel Başkanı Tuna Bekleviç katıldı. Gençler ve gençlerin siyasetle ilgisini değerlendiren 30 yaşındaki Genç Lider Tuna Bekleviç, Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda yapılan panelde salonu dolduran 300 üniversite öğrencisine Gençler ve gençlerin siyasetle ilgisini soru-cevap şeklinde değerlendirdi.
Gençleri siyasetten uzak tutan nedenleri ve gençlerin siyaset fobisini anlatan Bekleviç Bir genç olarak siyasetle, ülke sorunları ile uğraşmak neler getirir. Çeyrek asrı aşan bir salgın olan siyaset fobimi nasıl yendiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir genç olarak ülkenin kaderini değiştirmek üzere benim gibi düşünen genç arkadaşlarımla kısa bir süre önce yola çıktık. Bu süre zarfında yaklaşık 45 ilde örgütlenerek çalışmalarımıza başladık. Milletvekili seçimleri erkene alındığı için katılamadık. Merkez ağırlıklı genç kadrolardan oluşan, daha fazla demokrasi ve özgürlük isteyen arkadaşlarımla gençlerin siyasete daha fazla katılmalarını sağlamayı çabalıyoruz. Türkiye, siyasete ve gençlere kapalı durumda.sizler afiş asmak ve pankart taşımaktan daha öteye geçmelisiniz. Bizler, ortak bir geleceğe birlikte bakan demokratlarız. İsmi ne olursa olsun geleceği değiştirmek ve geliştirmek isteyen tüm gençliği bir çatı altında toplamak, bir araya getirmek istiyoruz. Türkiye'de sizler gibi değişimin, gelişimin ve daha iyi hakların, demokrasinin olmasını isteyen gençlerle karşılaşmak bende iyi izlenimler oluşmasına neden oldu. Bunun için sizlere teşekkür ederim. Gençler olarak siyaseti değiştirmek için her alana sızmamız gerekiyor. Sosyal sıkıntılar, hukuki sıkıntılar ve siyasi partiler kanunundan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle gençlerimiz siyasetten uzak kalmıştır. Bizim siyasette var olabilmemiz için teşkilatlanmamız, ayakta kalabilmemiz bile gençler için iyi bir örnek olmalıdır. Bir ülkede çok ya da az parti olması demokratik olmanın kriteri değildir. Ülkemizde uygulanan tek tip politika ve eğitim sistemi, politikada farklı düşünmeyi engelliyor. Ancak problem şu ki; Türkiye farklılıklardan oluşan bir topluma sahip. Türk toplumunun temel özelliği, onu özel ve farklı kılan, çok farklı renklerden oluşmuş olması. Bu sistem bu renkleri silikleştiriyor.tek bir renk olma yoluna itiyor. Tek tip siyasal vatandaş yetiştirme politikası ilk önce eğitimde başladığı için sıkıntılar doğuyor. Milli eğitimle başlayıp YÖK'le devam eden bu sistemin ardından askerlik devreye giriyor. Sonuç olarak Türkiye'deki eğitim sistemi, gençlerin siyasete katılımını etkiliyor. Siyasette gençlerin önü açılmalı, yeni soluklar katılmalı ve değişimler gerçekleştirilmelidir dedi.
Gençlerin sorularına akılcı ve uygulanabilir çözümlerle cevaplandıran Genç Lider Bekleviç, yaklaşık 2 saat süren toplantı, gençlerin soruları ile uzadı. Toplantının sonunda öğrenciler gençliğe desteğinden dolayı Bekleviç'e plaket verdiler. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.