Bel fıtığını fizik tedavi ile durdurun

Bel fıtığını fizik tedavi ile durdurun

Bel fıtığını fizik tedavi ile durdurun


Gerçek Gazetesi
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Osman Selçuklu, genellikle 30-60 yaş arasındaki erişken grupta daha çok görüldüğü gibi hemen hemen her yaşta ortaya çıkabildiğini belirtti.
Bel fıtığının günümüz insanın en fazla şikayetçi olduğu hastalıkların başında geldiğini dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Osman Selçuklu, “Obezite, hareketsizlik sigara kullanımı ve mesleki faktörlerin bel fıtığının nedenlerinden bazılarıdır. Tek veya her iki bacağa vuran ağrılar, ayaklarda uyuşmalar, hareket kısıtlılıkları, yürüme ve oturmada güçlük, bel fıtığının belirtileridir. Fizik tedavi, hasta veya yaralanmış vücut yapılarına yeniden tam bir güç ve fonksiyon kazandırmayı ve hastayı tam tedavi edilmiş bir duruma getirmeyi hedefleyen bir tedavi yöntemidir. Fizik tedavi uygulamalarında; ışık, sıcak, soğuk, elektrik akımları, hidroterapi (su ile tedavi) ve diğer fiziksel araçlar kullanılır” dedi.
“BEL FITIĞI TEDAVİSİNDE AMELİYAT ORANI OLDUKÇA DÜŞÜKTÜR”
Bel fıtığı tedavisi ve fizik tedavisinde kullanılan yöntemleri de açıklayan Selçuklu, “Bel fıtığı tedavisi dört aşamalıdır. Eğer hastada; idrar kaçırma, ayakta duramama gibi acil ameliyat gerektirecek bir koşul yoksa tedavi bu sıralamaya uyan bir şekilde gerçekleştirilir. İlk aşama; istirahat ve ilaç tedavisidir. Hastanın bu tedaviyle şikayetlerinde gerileme olmazsa ikinci aşama olarak fizik tedavi uygulanır. Bel fıtığı tedavisinde ameliyat oranı oldukça düşüktür. Hastalar, ilaç ve fizik tedavi gibi ameliyat dışı tedavi yöntemleriyle sağlıklarına kavuşabilirler” diye konuştu.
“DÜZENLİ OLARAK YÜRÜYÜŞ YAPILMALIDIR”
Bel fıtığı tedavisinde fizik tedavinin önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Selçuklu, “Bel fıtığının tekrarlanmaması için fizik tedavisi sırasında öğretilen egzersizlerin düzenli olarak yapılması gerekir. Aynı zamanda hastaların sporu da hayatlarının bir parçası kabul etmesi gerekir. Düzenli olarak yürüyüş yapılmalıdır. Yüzme de bel fıtığı olan hastalar için önemlidir. Egzersizlerin yanı sıra kilolardan kurtulmak ve sağlıklı beslenmek önemlidir. Fazla kilolar bele baskı yaparak, bel fıtığının tekrarlamasına neden olabilir. Bel fıtığından korunmak için beli zorlayıcı hareketlerden kaçınmaya, ağır eşyaları kaldırmamaya ve taşımamaya dikkat edilmelidir” ifadelerini kullandı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.