Belediye binası ihaleye çıkıyor

Belediye binası ihaleye çıkıyor

Söke Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, 2 Kasım Cuma günü saat 14.00'ten itibaren Belediye hizmet binası Meclis salonunda yapıldı.

Söke Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, 2 Kasım Cuma günü saat 14.00'ten itibaren Belediye hizmet binası Meclis salonunda yapıldı.
Toplantı başlangıcında bir konuşma yapan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, "Geçen aya kadar bu salonda Adrese Dayalı Kayıt Otomasyon Sistemi çalışmaları yapıldığı için toplantılarımızı burada yapamıyorduk. AKOS çalışmaları tamamlandı, Harikalar Dünyası da tamamlandı. Şimdi Belediye Hizmet Binası ihalesine kısa sürede çıkmayı hedefliyoruz. İhaleye çıkabilmek için keşiflerin hazırlanması gerekiyordu, bu işler yapıldı.
Bu yıl içinde ihaleyi tamamlayıp, 2008 başında inşaatına başlamayı planlıyoruz. Yapılacak binanın ihale bedelinin % 70'i 2008'de ödenecek. Kalanını ise 2009'a sarkacak şekilde ihale şartnamesine koyacağız. 2008'de hizmet binamıza kavuşacağız. İhale öncesi bina maliyeti konusunda bir rakam telafuz etmem yanlış olur" dedi.
Saygı duruşu ile başlayan toplantının resmi kısmında bir önceki meclis kararı onaylandı.
2008 mali yılı gelir-gider bütçeleri, ekli bütçe kararnamesi, belediyeye ait işyerlerinin kira artış oranlarının belirlenmesi gibi mali işler Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
Belediyece Yenikent Mahallesi'nde yaptırılan Harikalar Dünyası'na giriş ücreti çeşitli öneriler sonucunda yıl sonuna kadar 0-12 yaş arası ücretsiz, 12 yaş üstü 50 YKr, büyükler için ise 1 YTL. olarak belirlendi.
Bazı Meclis üyelerinin yıl sonuna kadar ücret alınmasın önerisi üzerine Başkan Özekmekçi, "Ücretsiz olmasına karşıyım. Bazı vatandaşlar kıymetini bilmiyor. Çimleri sulayan fıskıye başlıkları, tuvaletlerdeki çeşmelerin başlıkları bile çalınmış. Vatandaşlar arasında burasının maliyeti konusunda çeşitli söylentiler dolaşıyor. Burasının toplam maliyeti 3 trilyon 800 milyar lira. İller Bankası'ndan sağlanan kredi ile yapıldı. Geri ödemesine başladık. Aynı park, İzmit, Derince'de 7.5 Tirilyona yaptırılmış. Biz pazarlıklar sonucu ucuza bitirdik" dedi.
Söke Belediyesi'nin Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'ne üyelik başvurusu, başvuru süresinin sona erdiği için başvuruda bulunmamaya karar verilirken, Bütçe Komisyono'na havale edilen konuların görüşülmesi için 22 Kasım 2007 Perşembe gününe kadar Meclis tatil edildi. Belediye Meclisi 22 Kasım Perşembe günü saat 14.00'te tekrar toplanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.