Belediye bütçesi 28 milyon YTL.

Belediye bütçesi 28 milyon YTL.

Belediye bütçesi 28 milyon YTL.

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Söke Belediye Meclisi'nin 2 Kasım Cuma günü yaptığı toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilerek ara verdiği toplantısına 22 Kasım Perşembe günü saat 14.00'den itibaren devam edilerek 2008 yılı tahmini gelir ve gider bütçeleri 28 milyon YTL. (28 trilyon lira) olarak oybirliği ile kabul edildi.
Plan ve Bütçe Komisyonu'nca hazırlanan Bütçe Kararnamesi de oybirliği ile kabul edilirken belediye mülklerinin 2008 yılı kira artışlarının da yüzde 10 civarında olması kararlaştırıldı. 35 dakika süren Meclis toplantısı öncesi Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi meclis üyelerine ve basın mensuplarına Söke'nin güvenliği için kurulma araştırmaları yapılan kamerayla kontrol sistemi (MOBESE) hakkında yaşanılan gelişmeleri de aktardı. Kameralı sistem 2008'de…
Başkan Özekmekçi, toplantı öncesi Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen iki uzman ile konuyu görüştüklerini, sistemin şimdi yapılabilir hale geldiğini belirtti. Özekmekçi, "Bizim kurmayı düşünüp araştırdığımız sistem yaklaşık 700 milyar lira civarında maliyetli artı yılda 400-500 milyar lira civarında telefon giderleri olacak bir sistemdi. Bugünkü görüşmelerden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nce projelendirilen Söke için 22 kameralı modüler sistemin 400 bin dolar artı KDV gideri olacak. Telekom'dan tahsis edilen frekansla telefon giderleri olmayacak. Modüler sistem olduğu için istediğimiz kadar kamera ilavesi yapabileceğiz. Şu anda ne yapabileceğimizi biliyoruz. 2008 yılında Ticaret Odası, Borsa, Esnaf Odaları ve büyük şirketlerin katkılarıyla bu sistemin ihalesini yaparak kurmayı planlıyoruz" dedi.
Kafeler ihale edildi…
Meclis tolantısı sonrası Meclis üyelerinin ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Özekmekçi, gazetemiz Haber Müdürü Arif Akçay'ın soruları üzerine "Hayal Kahramanları Parkı'ndaki kafelerin ihaleleri bir ay kadar önce Belediye Encümeni'nce yapıldı. İşletmeci hazırlıklarını sürdürüyor, 15 Aralık gibi açılacağını sanıyorum. Giriş ücretleri de 2007'de olduğu gibi 12 yaş üstü 50 Ykr. Büyükler 1 YTL. Olarak devam edecek. Buraya bilet için personel görevlendirmek ekonomik olmayacağını düşünüp jetonla çalışan turnikeli sistem kurabilmek için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.