BELEDİYEDEN BASINA HİZMET TANITIM TURU

BELEDİYEDEN BASINA HİZMET TANITIM TURU

Genel Koordinatör Süleyman Çakmak nezdinde Futbol Sokak'tan başlayan turda çalışmalar anlatıldı.

Gerçek Gazetesi  / Arif AKÇAY
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran 2014 Mart ayında göreve geldiğinden bu yana ekibiyle birlikte Söke'de yaptıkları değişik hizmetleri dün sabah Söke'de görev yapan basın-yayın mensuplarına anlattı.
Şehir turu şeklinde sabah saat: 10:00'da Söke Belediyesi önünden başlayan turda Söke Belediyesi Genel Koordinatörü Süleyman Çakmak nezdinde Futbol Sokak'tan başlayan turda, çakmak, yapılan hizmetlerini anlattı, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Saat 13:00 sıraları biten hizmet turundan sonra Ardıç lokantasında mola verildi, buradaki yemek ve sohbet molasına Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu, Ahmet Karakaş ile birlikte katıldı.
Belediye Genel Koordinatörü Süleyman Çakmak,  Futbol Sokak'ta  yapılan çalışmaları anlatırken özetle, "Futbol Sokağı söküp baştan yaptık orta refüj daraltılarak kaldırım düzenlemeleri, oturma grupları, yeni sokak aydınlatmaları yapıldı. Sokak'ta ve kaldırımlara 6 bin metrekare parke taş döşendi" dedi.
Burada yaya kaldırımında parke taşlarının yer yer kabardığını gösteren basın mensuplarına Koordinatör Çakmak, "Yeşil alanları sularken parke taş zeminin altındaki toprağı su kabartmış, gereken tamiratı derhal yaptırırız" dedi.
Futbol Sokağın bitiminde Kemalpaşa Mahallesi, Vergi Dairesi yanından başlayan  ve Adliye, çeltikçi mahallesi muhtarlığına kadar uzanan Alan Sokak ve devamında yapılan çalışmaları anlatan Süleyman Çakmak, "Alan sokak ve devamında muhtarlık binasına kadar olan kısımda eski yol zemini sökülerek kaldırım düzenlemeleri yapıldı, yağmursuyu kanalları ayarlandı sokağa toplam 4 bin metrekare parke taş döşendi" dedi.
Koorünatör çakmak ile birlikte basın ekibi daha sonra Çeltikçi Mahallesi Okul sokak ve çevresinde, yapımı tamamlanma aşamasına gelen Güngör Pura Anı Parkı ve çevresinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyip bilgi aldılar.
Özbey Mahallesi Garnizon girişinden okulun yanına kadar olan bölümün bu yıl zemin tesfiye edilerek sıfırdan parke taşı döşendiğini bildiren Genel Koordinatör Süleyman Çakmak, "Bu yol kış şartlarında çamur olduğu için mahalle halkı eziyet çekiyordu, 5500 metrekare parke taşı döşeyerek yolu baştan yaptık " dedi.
Özbey'den sanayi önü çöpşişçiler kısmına geçildi, Çakmak, "Çöpşiş dükkanlarına bir standart getirdik ve hemen hepsi aynı standarda kavuştu, uygun park yerleri düzenlendi, yeşil alanlar oluşturuldu" dedi.
Söke'den ayrılan ekip, Bağarası mahallesine geçti. Burada ilk olarak Yeniköy semtine kazandırılan çok amaçlı park ve oyun alanı gezildi, yeni yapılan Kalçık yolu incelendi. 
Genel Koordinatör Süleyman Çakmak, "Bu yol kışın yağmurlarda geçit vermiyordu, ilk asfalt çalışmamızı burada yaptık. 10 bin metrekare sıcak asfalt dökerek mahalle halkını çamurdan kurtardık" dedi.
Tekrar Söke'ye dönen ekip, Yenicami, mahallesi girişinde bulunan fidanlıkta yapılan park çalışmaları tanıtıldı. TARİŞ arkasında yeni açılan sokaklarda yapılan parke taş sokak ve kaldırım çalışmaları, sokak aydınlatma çalışmaları tanıtıldı. Atatürk Mahallesi, Gönül ve Çığlık sokak kesişimindeki 855 metrekarelik engelsiz park çalışmaları incelendi.
Daha sonra Yenikent Mahallesi fakülte biinaları önüne geçildi. Hizmet turuna burada Belediye Başkanı Süleyman Toyran da katıldı. Toyran, "Söke'ye kazandırılan ikinci fakülte binasının ve fakültelerimizin büyük destekçisiyiz. İnşaatı bitme aşamasına gelen Mimarlık fakültesine 600 bin lira nakit katkının yanısıra malzeme yardımlarımız da sürüyor. İşletme Fakültesi ile Mimarlık Fakültesi yolunu çift şerit halinde her iki kıyısı kaldırımlı olarak 7 bin metrekare parke taş döşenerek sıfırdan yapılıyor, modern sokak aydınlatmaları da yapılarak fakültelerde ikinci eğitime gelen gençlerin geceleri rahatlıkla sokakları kullanmaları sağlanacak" dedi.
Ekip bilgilendirme gezilerini Kemalpaşa mahallesinde sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.