Belediyeden müzeye ziyaret

Belediyeden müzeye ziyaret

Belediyeden müzeye ziyaret


Ger­çek Ga­ze­te­si
Ne­ca­ti Mal­dar
Be­le­di­ye Baş­kan yar­dım­cı­la­rın­dan Le­vent Tu­na baş­kan­lı­ğın­da­ki bir he­yet önü­müz­de­ki gün­ler­de Sö­ke Be­le­di­ye­si'nce ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si plan­la­nan Kent Ar­şi­vi Mü­ze­si ön ça­lış­ma­la­rı için Tür­ki­ye"de ilk kez oluş­tu­ru­lan İz­mir Ah­met Pi­riş­ti­na Kent Ar­şi­vi Mü­ze­sin­de in­ce­le­me ge­zi­sin­de bu­lun­du.
İz­mir"in Çan­ka­ya sem­tin­de­ki es­ki it­fa­iye bi­na­sı­nın 2004 yı­lın­da Kent Ar­şi­vi Mü­ze­si­ne dö­nüş­tü­rül­me­si­nin ar­dın­dan Bü­yük Şe­hir Be­le­di­ye­si bün­ye­sin­de özel mü­ze ola­rak fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dü­ren İz­mir Ah­met Pi­riş­ti­na Kent Ar­şi­vi Mü­ze­si İz­mir"in geç­mi­şi­ni gün ışı­ğı­na çı­kar­ma­sı ile dik­kat çe­ki­yor.
Mü­ze Mü­dü­rü ve Do­kuz Ey­lül Üni­ver­si­te­si Öğ­re­tim Gö­rev­li­si Ok­tay Gök­de­mir mü­ze­nin ya­pı­lan­ma­sı ve ça­lış­ma­lar hak­kın­da ay­rın­tı­lı bil­gi ve­rir­ken, Sö­ke Be­le­di­ye­si'nin bu yön­de bir pro­je içe­ri­sin­de yer al­ma gi­ri­şim­le­rin­den mem­nun ol­duk­la­rı­nı di­le ge­tir­di.
İz­mir Kent Ar­şi­vi Mü­ze­si­ne ya­pı­lan in­ce­le­me ge­zi­si­nin çok olum­lu geç­ti­ği­ni söy­le­yen Sö­ke Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­la­rın­dan Le­vent Tu­na, "Sö­ke"de Kent Ar­şi­vi Mü­ze­si oluş­tu­ra­bil­mek için ön­ce­lik­le ge­rek­li mec­lis ka­ra­rı­na ih­ti­ya­cı­mız var. Ocak ayı ola­ğan mec­lis top­lan­tı­sın­da bu yön­de bir ka­ra­rın alın­ma­sı­nın ar­dın­dan ça­lış­ma­la­rı­mı­za baş­la­ya­ca­ğız ” de­di.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.