Beril'in hasreti başarıyı beraberinde getirdi

Beril'in hasreti başarıyı beraberinde getirdi

Beril'in hasreti başarıyı beraberinde getirdi

Aydın’da yıllarca okuyup uzak yol gemi kaptanı olan 29 yaşındaki Caner Uçaş, 3 yıl önce doğan kızı Beril’in hasretine dayanamayıp işi bırakınca hayatı değişti.
Bir yandan kızının hasretine dayanamayıp işi bırakan diğer yandan da kızının geleceği için çalışmak zorunda olduğunu hisseden Caner Uçaş, “Tavuk beslerim yine kızımdan ayrılmam” diyerek başladığı işinde sektörün önde gelen isimleri arasında yer aldı. 29 yaşındaki genç adam şimdi gemi kaptanlığı yerine eşi ve kızının yanı başında tavuk besleyerek artık dalgalara değil ekonomiye meydan okuyor.
“HAYAT ÇOK KISA, PARASI BOL KENDİSİ DUL YAŞAMAK İSTEMEDİM”
Öğretmen bir babanın oğlu olduğunu ve genellikle memur çocuklarının hayata hazırlanış biçimi yine bir memuriyet iyi maaşla çalışılabilecek bir iş olduğunu belirten Caner Uçaş, “Denizi ve gemileri çok severdim. Dünyayı turlamak da hedeflerimden biriydi. Ortaöğretimi tamamladıktan sonra iyi bir puanla üniversitede Gemi Kaptanlığı bölümünü okuyup başarı ile bitirdim. Kısa sürede dünyanın pek çok yerine dolaştım. Her şey güzel gidiyordu. 2011 yılında evlendim hayat evlilikle birlikte değişti. Yine işime devam ettim. Kızım doğmadan 3 gün önce seferden döndüm. Kızım doğduktan sonra onun hasretine dayanacak halim olmadığı için bir daha sefere çıkmadım ve işimi bıraktım. Tavuk beslerim yine kızımdan ayrılmam dedim. Artık şimdi tavuk besliyoruz” diye konuştu.
“BERİL’İN HASRETİ BAŞKALARINA DA EKMEK KAPISI OLDU”
Bir yandan baba olmanın verdiği sorumluluk, diğer yandan çalışıp kazanmadan da hayatın devam edeceğine olan inancı ile ilk günlerde çok düşündüğünü belirten Caner Uçaş, “Kızım doğunca sefer vakti geldiğinde ‘Tavuk beslerim yine kızımdan ayrılmam’ demiştim. Bu sözüm üzerine gerçekten tavuk beslemeye karar verdim. Ve hazırladığım bir proje ile 59 bin kapasiteli kümes kurdum. Tavuklarım, eşim ve kızımla birlikte şimdi denizaşırı hasret çekerek değil tavuklarımızı bakarak yaşıyoruz. İyi ki kızımdan ayrılmayıp işimden ayrılmışım” diyerek kümeste kendisi ile birlikte direk ve dolaylı olarak bir çok kişinin ekmek de yediğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.