Bildiri krizi

Bildiri krizi

Gemilerde Türkiye’yi karalayan


Gerçek Gazetesi
Turist taşıyan gemilerde Türkiye'yi karalayan ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde tepkiyle karşılanan bildirilerle ilgili geminin alışveriş acentesi Tura Turizm'den yapılan açıklamada, acente olarak gemi firmasıyla bağlantıya geçildiği duyuruldu.
Celebrty Cruises Lines firmasına bağlı Malta bandıralı Celebrty Galaxy isimli geminin Kuşadası'na yaptığı tur sırasında gemiden Kuşadası'nın kötüleyen ve alışveriş yapılmaması isteyen bildiriler dağıtılmış ve Türkiye'nin güvenli olmadığı imajı oluşturulmaya çalışılmıştı. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen başta olmak üzere, Kuşadası'nda meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, turizm kuruluşları ve esnafın büyük tepki gösterdiği gelişmeler üzerine açıklama yapan Malta bandıralı Celebrty Galaxy isimli geminin alışveriş ve tur acentesi Tura Turizm, bildirinin acenteler tarafından dağıtılmadığını ileri sürdü. Tura Turizm'in açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
"Gemide dağıtılan recomende (tercihli alışveriş) broşürleriyle söz konusu gazete farklı şeylerdir. Gemi acentelerinin böyle bir bildiri dağıtması kendilerine zarar verir. Sonuçta turist alışveriş yaptığı süreçte acente para kazanır, turist yanına kredi kartı ve para almazsa ne acente ne de ülke kazanır. Bu gazete geminin gittiği liman ve ülkeye göre basılır ve gidilecek yer tanıtılır. Biz tur acentesi olarak gemi firması ile bağlantıya geçtik, gerekli yazışmalara başladık ve gemi firması da böyle bir konudan haberlerinin olmadığını bildirdi. Gemi firması yetkilileri, konunun araştırılacağını ve bunu yapanların cezalandırılacağı yönünde açıklama yaptı.”
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.