‘Bilgi Çağında Muhasebe' projesi farkındalık oluşturacak

‘Bilgi Çağında Muhasebe' projesi farkındalık oluşturacak

‘Bilgi Çağında Muhasebe' projesi farkındalık oluşturacak

Kula Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nazilli 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında hazırlanan ‘Bilgi Çağında Muhasebe’ projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.
Proje kapsamında ortaklıkta yer alan okullarda eğitim gören 30 öğrenci ve bu öğrencilere refakatçilik edecek 5 öğretmen Almanya’nın Düsseldorf şehrinde eğitim ve staj faaliyetlerine katılacak. Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetinin dışında, Serbest Muhasebecilik yapan işletmelere ve bu alanda eğitim veren mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkanını elde edecek. 8-28 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yurtdışı hareketlilik faaliyeti 21 gün boyunca devam edecek.
Katılımcı öğrencilere gerekli mesleki ve teknik eğitim imkanını sağlayarak kendilerini geliştirmeleri amacıyla hazırlanan proje 9 önemli hedefe ulaşılması planlandığını ifade eden 50. yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdülmenaf Güzel; “Katılımcılarımızın bilişim okuryazarlığı ve bilgisayarlı muhasebe paket programını kullanabilme ile ilgili mesleki bilgi ve becerilerini artırmak. Katılımcılarımızın Avrupa işgücü piyasasında rekabet edebilirliklerini, girişimciliklerini ve istihdam edilebilirliklerini artırmak için mesleki gelişimlerini desteklemek. Katılımcılarımızın yabancı dil alanındaki yetkinliğini güçlendirmek. Yurt dışında geçen öğrenim dönemlerinde kazanılan yeterliliklerin daha iyi tanınmasını sağlamak. Katılımcıların farklı ülke ve kültürler ile ilgili farkındalığını ve anlayışını artırmak. Katılımcılara topluma aktif katılım, Avrupa vatandaşlığı ve kimlik anlayışını geliştirmeleri için uluslararası iletişim ağları oluşturma fırsatı sunmak. Proje ortağı kurumların kapasitelerini, çekiciliklerini ve uluslar arası boyutunu geliştirerek mesleki eğitimde standardın yükseltilmesine katkı sağlamak. Eğitim kurumları ile işgücü piyasası arasındaki işbirliği ve geçişleri güçlendirmek. KOBİ’lerin kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesine katkı sağlamak en büyük amacımızdır” dedi.
DAHA İYİ ŞARTLARDA İSTİHDAM OLACAKLAR
Proje faaliyetlerinin yerine getirilmesi ile mezun öğrencilere daha iyi şartlar sunulacağına dikkat çeken Abdülmenaf Güzel, “Almanya’nın Düsseldorf şehrinde planlanan eğitim ve staj faaliyeti sonunda katılımcılarımızın mesleki becerilerinin geliştirilmesi ile Avrupa işgücü piyasasında rekabet edebilirliklerinin arttırılması planlanmaktadır. Bu sayede de hem işletmelerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlanacak, hem de öğrencilerimiz mezun olduğunda daha iyi şartlarda istihdam edilebilme imkanı yakalayacaklardır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.